Igrači Independijente Santa Fea (©AFP)
Igrači Independijente Santa Fea (©AFP)

Pereiri poslednja šansa, Santa Fe na korak do finala

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 23:05

Kolumbija 1: Zanimljiv obračun u pretposlednjem kolu Kvadrangulara

Jedan od povoljnih aspekata Independijente Santa Fea za utakmicu sa Pereirom je bez sumnje to što stiže sa nizom od četiri utakmice bez poraza u okršajima polufinalne Grupe A formata Klausura. Do sada su Kardinali ostvarili dve pobede i dva remija, što je važan učinak za tim koji vodi urugvajski stručnjak Alfredo Arijas, a koji nije blistao tokom ligaškog dela šampionata, iako je na kraju istog zauzeo lidersku poziciju sa samo dva boda više od Agilasa i imenjaka iz Medeljina.

Ipak, za ovaj meč, Santa Fe bi mogao da bude pogođen teškim vestima da će njegov trener da krene novim putem u karijeri i izborom da vodi Penjarol iz rodnog Urugvaja u narednoj sezoni. Arijas je jasno stavio do znanja da će sa sadašnjim timom bez ustručavanja da ide po titulu prvaka Kolumbije i smatra da je to najbolji način za rastanak sa Kardinalima.

Izabrane vesti

Uprkos ovim vestima, Santa Fe bi mogao da ima izgledne šanse za oproštajni trofej Arijasa, ali istina je da će imati delikatan posao u duelu protiv Pereire u sklopu 5. kola polufinalne faze Klausure, a koja je u završnoj fazi uspela da povrati poziciju zahvaljujući nedavnoj pobedi protiv Miljonariosa kod kuće.

Tim Pereire više ne zavisi samo od sopstvenih rezultata kako bi se plasirao u veliko finale. Pored toga što je prinuđen da pobedi pred svojim navijačima ovog vikenda i da savlada direktnog konkurenta, Matekanjosi će pratiti i situaciju na meču između Miljonariosa i Juniora, gde se nadaju da Ajkule iz Barankilje mogu da otkinu bodove prestoničkim Milionerima.

02.05: (2,15) Pereira (3,15) Independijente Santa Fe (3,35)

Sastav Alehandra Restrepa je izgubio samopouzdanje posle dva uzastopna poraza, ali se rehabilitovao u prošlom kolu kada se suočio sa Miljonariosom i dobro odigrao na svom terenu, pobedivši ga 2:1 u veoma izbalansiranom obračunu koji je na kraju rešen u malim detaljima. Trijumf je ponovo razbuktao nadu navijača da će Pereiru videti u velikom finalu kolumbijske elite, ostavljajući klub na trećem mestu u Grupi A, sa do sada osvojenih šest bodova, dva manje od lidera takmičenja.

U prethodnih pet duela zabeležene su tri pobede i dva poraza. Tokom ovog perioda, savladani su Atletiko Bukaramanga, Junior i već pomenuti Milioneri iz Bogote, pored poraza od istog tog Miljonariosa i Independijentea iz Santa Fea. Igrajući kod kuće, Pereira je zabeležila nedavnu kampanju od pet pobeda, tri remija i samo dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Sa druge strane, posmatrajući obe grupe, Santa Fe ostaje kao jedini neporaženi tim u polufinalnoj fazi i do sada je imao odličnu kampanju, ali takođe nema mnogo prostora za grešku i zna da bi bilo koji kamen spoticanja u ovoj rundi mogao da ga košta plasmana u veliko finale.

U prošlom kolu tim se suočio sa Juniorom iz Barankilje u gostima i pokazao svu svoju snagu pobedom od 3:2, međutim, pošto je remizirao kod kuće protiv istog protivnika, nije uspeo da se bodovno značajni odvoji od svog gradskog i klasičnog rivala Miljonariosa koji ih prati u stopu, sa zaostatkom od samo jednog boda.

I pored toga, Santa Fe vodi na listi lidera Grupe A ovog Kvadrangulara, sa do sada osvojenih osam bodova. U poslednjih pet utakmica odigranih zabeležio je tri pobede i dva remija. Tokom ovog perioda, savladao je Junior, Pereiru i Onse Kaldas, pored toga što je remizirao sa Miljonariosom i Juniorom. Igrajući van svog El Kampina, Kardinali su zabeležioli tri pobede, remi i šest poraza u minulih 10 susreta.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - KVADRANGULAR, 5. KOLO

Subota

Agilas - Pasto 3:4 (2:1)

/Perez 6pen, 12, Vaskez 80 - Malagon 12, Bone 76, Estasio 90, Eskalante 90+2/

Nedelja

Independijente Medeljin - Amerika Kali 2:1 (1:0)

/Pons 20, Kambindo 48 - Ramos 74pen/

23.55: (1,48) Miljonarios (3,70) Junior (7,50)

Ponedeljak

02.05: (2,15) Pereira (3,15) Independijente Santa Fe (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente Santa FeDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara