Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Petarda Flamenga, proradila gol-mašina – Gabigol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.07.21. | 02:04

Šampion Brazila pobedio Baiju u Salvadoru sa 5:0 i najavio da ide na treću uzastopnu krunu. Posle dolaska trenera Renata Gauča i povratka reprezentativaca velikan iz Rija je opet goropadan

Početkom meseca smenjen je Rožerio Seni s kormila Flamenga posle četiri poraza u šampionatu Brazila. Stigao je nekadašnji as ovog kluba Renato Gaučo Portalupi i velikan iz Rija je opet goropadan. U 12. kolu Serije A dvostruki uzastopni prvak zemlje fudbala dobio je Baiju u Salvadoru sa čak 5:0 i krenuo ka gornjem delu tabele.

Renato Gaučo je prokrenuo uspavanag giganta, mada treba reći da je na startu šampionata Flamengo bio lišen usluga reprezentativaca Brazila Gabrijal Barbosu Gabigola i Evertona Ribeira, Čileanca Maursija Isle i Uruguvajca Araskeate. Kada su se oni vratili na teren, crveno-crni su moćan tim kadar za novu krunu. Baija je platila ceh za slabiji start šampiona u Brazileirau.

Izabrane vesti

Utorak, 01.00: (1,90) Amerika Mineiro (3,25) Resife (4,60)

U prvom planu bio je Gabrijel Barbosa Gabigol. Napadač Flamenga je postigao het-trik. Bili su to njegovi prvi golovi ove sezone. Branio je boje Selesao na Kopa Amerika, ali je bio u drugom planu. Prednost u napadu imali su Nejmar, Rišarlison i Gabrijel Žezus.

Nekadašnji fudbaler Intera je pre dve godine bio najzaslužniji za titulu u Brazilu i Kopa Libertadores, kada je Flamengo vodio Portugalac Žorž Žezus. Prošle sezone nije bio ni bleda senka golegetera iz 2019. godine. Imao je i probleme s povredama, a tri gola u Salvadoru nagoveštaj je da Gabigol ulazi u formu.

Flamengo je od starta zagospodario terenom. Ređale su se šanse pred golom Baije. U 22. minutu srušen je Araskaeta u šesnaestercu domaćina, a Gabigol je s bele tačke rutinski postigao vodeći gol za šampiona. U finišu prvog poluvremena, napadač gostiju je odlično iskoristio asistenciju Isle i levom nogom, spoljnim delom kopačke poslao loptu u mrežu.

Na startu drugog poluvremena bio je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Matuesom Teikseirom. Ovaj put čuvar mrže Baije je bio uspešniji, ali se Gabigol ispravio u 62. minutu. Odlično ga je proigrao saigrač iz reprezentacije Everton Ribeiro, a napadač Flamenga rutinski je poslao loptu u mrežu, treći put na meču.

Do kraja utakmice u listu strelaca su se upisali Pedro i Vitinja, za ubedljiv trijumf gostiju i lepu uvertiru pred revanš osmine finala Kopa Libertadores naredne nedelje kada na Marakanu dolazi Defensa i Hustisija, osvajač Kopa Sudamerikane prošle sezone. U prvom meču, Flamengo je u Buenos Ajresu slavio sa 1:0 golom Mišela.

Dobar rezultat iz prvog meča u Argenini uticao je na to da trener gostiju Renato Gaučo u Salvador pošalje na teren najboljih 11 i nije bilo problema. Flamengo bi u nastavku sezone trebalo da bude takmac za krunu lideru Palmeirasu, Atletiko Mineiru i iznenađenju sezone, Bragantinu, jedinom neporaženom timu u dosadašnjem delu šampionata Brazila.

BRAZIL 1 - 12. KOLO

Petak

Seara – Atletiko Parainense 1:0 (0:0)

/Lopeš 90+9/

Sao Paulo – Fortaleza 0:1 (0:0)

/Robson 74/

Subota

Korintijans – Atletiko Mineiro 1:2 (0:1)

/Moskito 38 – Hulk 63, 87/

Fluminense - Gremio 0:1 (0:0)

/Pinares 90pen/

Šapekoense - Kujaba 2:3 (2:2)

/Žeuvanio 16, Ignasio 23 - Ženison 19, Markez 45+3, Elton 88/

Aletiko Gojainense - Palmeiras 0:3 (0:0)

/Eder 59ag, Gustavo Skarpa 90+1, Brno 90+6/

Baija - Flamengo 0:5 (0:2)

/Barbosa Gabigol 23pen, 41, 62, Pedro 74, Vitinjo 84/

Ponedeljak

RB Bragrantino - Santos u toku

Internasional - Žuventud u toku

Utorak

01.00: (1,90) Amerika Mineiro (3,25) Resife (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoGabrijel Barbosa GabigolBrazilBrazil 1Brazilska Serija AVitor BaijaBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara