Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlovi utisci: Danilo odličan u veznom redu, sve pohvale za levog beka Bernardeskija, Kuluševski reaguje kao šampion, a Morata...

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 23:27

“Njega jedva čekam da imam ponovo na 100 odsto mogućnosti“, kaže trener Stare dame

Trijumfom u derbiju i to s ubedljivih 3:1 Juventus je održao u životu šanse da ipak osvoji Skudeto, mada će to biti izuzetno težak posao jer je Inter uhvatio dobar zalet pred finiš sezone.

Juventus je slabo počeo susret, dozvolio gostima da povedu u ranoj fazi utakmice, ali se onda ukazao Alvaro Morata koji je s dva gola i asistencijom overio važna tri boda.

Izabrane vesti

“Počeli smo loše i dozvolili gol iz slabog dodavanja unazad“, rekao je Pirlo na konferenciji za novinare i dodao:

“Kasnije je usledila snažna reakcija celog tima, odigrali smo dobro iako nam nedostaju neki igrači“.

Utorak, 21.00: (1,50) Juventus (4,20) Porto (6,75)

Pirlo je bio prinuđen da transformiše Juve u sistem 4-2-3-1 pošto je Kristijano Ronaldo bio na klupi, a Danilo je morao da bude ofanzivniji, dok je Federiko Bernardeski praktično igrao levog beka.

“Razmišljali smo o utakmici u utorak, imamo igrače koji su jedva trenirali, poput Kvadrada i Artura. Znali smo da je ovaj meč finale za nas, neki su morali da igraju na novim pozicijama i pokazali su veliku dozu profesionalizma i timskog duha. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Danilo je radio jako dobro kao centralni vezni, Bernardeski je zaslužio sve pohvale zbog role na levom beku. Ono što mi se najviše dopalo je reakcija celog tima, jer nismo hteli da prihvatimo da budemo u zaostatku u ovako važnom meču“.

Juventus je u drugom delu sezone primio samo 10 golova, što je Pirlo posebno istakao.

“Počeli smo večeras s 20 minuta zakašnjenja. Dešava se, jer su se neki igrači tek vratili, neki igrali na novim mestima, pa je bilo potrebno vreme da se svi naviknu na nove uloge. Lacio je u istom timu godinama i imao je nekoliko sedmica da se pripremi za ovaj susret“.

Alvaro Morata je posebno impresionirao.

“Nažalost, nismo imali Moratu u poslednje vreme zbog povreda i drugih problema. On ima karakteristike koje su drugačije od drugih napada u timu i jedva čekam da ga imamo na 100 odsto“.

Jedno od pitanja novinara bilo je vezano za Dejana Kuluševskog. I večeras je odigrao ispod prošlosezonskog standarda, a pravio je i određene greške...

“On reaguje kao pravi šampion. Prirodno je da kada dođeš u Juventus s 20 godina osetiš pritisak i svaki momenat na terenu je bitan. On se dokazuje i postaje šampion. Psihički sazreva jako brzo i to dokazuje na terenu, očekujem velike stvari od njega“.

Već u utorak Juventus igra odlučujući meč osmine finala Lige šampiona protiv Porta, koji iz prvog meča na Dragau nosi pobedu od 2:1.

“Osećam da su igrači umorni, meni je takođe potreban odmor, ali moramo da nađemo snagu da odigramo taj susret jer je Liga šampiona jako važna za nas. Ne smemo da pogrešimo“.



tagovi

Andrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara