Frenk Lampard (©Reuters)
Frenk Lampard (©Reuters)

Plavci u problemu, ali stiže omiljena mušterija

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.12.20. | 09:58

Čelsi ima imperativ pobede posle tri poraza u prethodna četiri kola Premijer lige. Londonski tim vezao šest trijumfa protiv Aston Vile. Lester ide na noge Kristal Palasu koji ima gol-razliku 0:10 u prethodna dva meča šampionata Engleske. I danas promo kvote u Mozzartu

Čelsi je u nokdaunu. Od ekipe u koju je mnogo uloženo prethodnog leta očekivalo se više ove sezone u Premijer ligi. Plavci igraju toplo-hladno. Imali su dobar period prošlog meseca, ali u decembru očajni rezultati za četu Frenka Lamparda. Tri poraza u prethodna četiri kola, pogotovo krah u gradskom derbiju od Arsenala pre dva dana (1:3) upalilo je alarm na Stamford Bridžu.

Predaha nema, dok ostali odmaraju za božićne i novogodišnje praznike, tradicionalno Englezi rade punom parom. Boxing day je u jeku, a danas (18.30) u London stiže ove sezone odlična Aston Vila. Tri boda su imperativ za Plavce jer osmo mesto sigurno ne zadovljava velike ambicije Čelsija. Lider Liverpul beži samo sedam bodova, i dalje ima šanse za popravni, pogotovo što i ostali velikani na Ostrvu posrću u, čini se, nikad neizvesnijoj Premijer ligi.

Izabrane vesti

Tim iz Birmingema ima isti broj bodova kao i Čelsi (25), ali je u mnogo boljoj formi. Džek Griliš i drugovi sakupili su čak 10 bodova u poslednja četiri kola. Aston Vila je pobedila dva uzastopna meča bez primljenog gola. Kristal Palas i gradski rival VBA su razbijeni sa po 3:0, pa gosti stižu po nove bodove na Stamford Bridžu.

Lampard je bio nezadovoljan zalaganjem igrača u subotu kada je Čelsi glatko poražen na Emiratima od Arsenala. Najavio je promene u timu. Zbog povrede tetive u redovima Plavaca neće biti letošnjeg pojačanja iz Ajaksa Hakima Zijeha. Bekovi Ben Čilvel i Ris Džejms su imali problema sa povredama, ali se očekuje da istrče na teren večeras u Londonu. Za najskuplje pojačanje Čelsija u prethodnom prelaznom roku Kaija Haverca rezervisana je opet klupa. Nemac se i dalje nije uklopio u ekipu, ne igra onako kako se očekivalo od njega na Stamford Bridžu.

Za Aston Vilu neće bito Rosa Barklija. On je povređen, ali i da je spreman ne bi mogao da igra protiv tima za koji ga i dalje veže ugovor. Iskusni vezista letos je stigao na pozajmicu iz Čelsija i igrao je odlično na početku šampionata, ali je već mesec dana povređen. Tajron Mings je dobio crveni karton u subotu protiv Kristal Palasa i neće moći da igra protiv Plavaca. Zameniće ga Ezri Konsa. Egipćanin Trezege i Brazilac Vesli su i daje van tima zbog povreda.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ČELSI DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 15,0.

Tradicija je na strani Čelsija koji je dobio poslednjih šest utakmica u Premijer ligi protiv tima iz Birmingema. U prošlom prvenstvu oba puta je bilo po 2:1 za tim Frenka Lamparda. Na pet od prethodnih šest mečeva dolazio je tip 3+. Pet poslednjih utakmica na Stamford Bridžu Čelsi je dobio Aston Vilu koja na pobedu protiv londonskog tima na gostovanju čeka devet godina.

U prvom meču 16. kola na Selherst parku Kristal Palas dočekuje Lester (16.00). Lisice su odlične, na trećem mestu, dok tim iz Londona igra veoma loše. Nije pobedio već četiri meča u Premijer ligi (sakupuo samo dva boda). Na poslednje dve utakmice gol-razlika za tim Luke Milivojevića je 0:10.

Iskusni štoper Geri Kejhil nije igrao za Palas u subotu u Birmingemu protiv Aston Vile (0:3). Nije se oporavio od povrede tetive i verovatno Roj Hodžson opet ne može da računa na usluge pouzdanog defanzivca. Zbog povreda za domaćina neće biti ni Velšanina Vejna Henesija, Natana Fergusona, Martina Kelija, Mamadua Sakoa i Konora Vikama.

Menadžer Lestera Brendan Rodžers nema problema oko sastava. Turčin Džaglar Sojundžu se oporavio od povrede i otputovao je u London. Njegov zemljak Džengiz Under, letošnje pojačanje iz Rome, propustio je meč protiv Mančester Junajteda u subotu, ali bi mogao da se vrati u tim Lisica. Van stroja je jedino Portugalac Rikardo Pereira. Lester je poslednje dve utakmice dobio Kristal Palas i to bez primljenog gola (3:0 i 2:0).


tagovi

EngleskaPremijer ligaAston VilaČelsiKristal PalasLester

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara