Gustavo Pojet (©AFP)
Gustavo Pojet (©AFP)

Pojetov uspešan debi u prvenstvu na klupi Katolika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 02:31

Šampion počeo sezonu u Čileu pobedom na gostovanju Nublenseu - 1:0

Motore su upalili i Čileanci. U subotu je krenulo i elitno takmičenje ove države Južne Amerike. Branilac titule Universidad Katolika uspešno je počeo pohod na odbranu trona u Primera diviziji. Velikan iz Santijago de Čilea pobedio je u gostima Nublense sa 1:0.

Domaćin se vratio u najbolje društvo posle šest godina, ali je morao da položi oružje na svom terenu. Urugvajski stručnjak Gustavo Pojet uspešno je debitovao na klupi Katolika u prvenstvu. Nekadašnji trener Bordoa, Šangaj Šenhua, Betisa, AEK iz Atine, Sanderlenda i Brajtona, nekadašnji igrač Saragose, Čelsija i Totenhema, prošle nedelje je u prvom meču na klupi osvojio Superkup Čilea posle preokreta protiv gradskog rivala Kola Kola (4:2), a sada je bio uspešan na startu šampionata.

Izabrane vesti

On je poslednjeg dana februara seo na klupu najboljeg tima Čilea. Zamenio je Argentinca Arijela Olana koji je karijeru nastavlja na klupi vicešampiona Južne Amerike Santosa.

Jedini gol na meču delo je odrambenog fudbalera domaćeg tima Fabrisija Fontaninija u 27. minutu. Posle gužve u petercu Nublensea, defanzivac je rukom ubacio loptu u mrežu. Gledao se VAR jer fudbeler Katolika Valber Uerta odgurnuo rivala. Ipak, gol je priznat.

Pojet je imao dosta problema pred ovaj meč. Nije mogao da računa na nekoliko važnih igrača. Nije bilo Argentinca Fernanda Zampedrija, prošle sezone najboljeg strelca šampionata sa 20 golova. Već u prvih 20 minuta urugvajski stručnjak je morao da izvrši dve prinudne izmene. Van terena su morali Tapija i Ampuero, ali i u tako desetkovanom sastavu, tim iz Santijago de Čilea je upisao prva tri boda u novoj sezoni.

01.00: (2,40) Audaks Italijano (3,15) La Serena (2,90)

Domaćin nije bio inferioran, imao je veći posed lopte, više udaraca u gol rivala, ali nije se tresla mreža argentinskog golmana Matijasa Ditura. Prošle nedelje osvoje trofej u Superkupu, sada minimalna pobeda, nije loše za početak mandata Pojeta na klupi Katolika.

U novu sezonu šampion ulazi jači. Nosioci igre iz prošle sezone su ostali. U ekipi je i dalje šest Argentinaca, a najpoznatiji Gaučos je nekadašnja velika nada Dijego Buonanote. Kao slobodni igrači su stigli Felipe Gutijerez iz Kanzasa i Huan Korneho iz mekičkog šampiona Leona. Defanzivac Tomas Pablo Asta Buruaga i Branko Ampuero su stigli iz Antofagaste, Huan Leiva iz Union La Kalere, a Sebastijan Perez iz Ikikea.

ČILE 1 – 1. KOLO

Subota

Kuriko Unido – Melipila 2:0 (2:0)

/Viljagran 6, Sančez 10/

Everton – O’Higins 1:1 (1:0)

/Kampos 31 - Goti 61pen/

Kolo Kolo - Union Kalera 0:0

Nedelja

Union Espanjola - Santjago Vonderes 3:1 (1:1)

/Palasios 22, 90+2, Gomez 51 - Gama Olivera 31/

Palestino - Antofagasta 2:4 (0:3)

/Bartičoto 54, Sančez 66 - Soza 1, Figueroa 17, Belo 33pen, Uribe 90+3/

Huačipato - Kobresal 0:0

Ponedeljak

Nublense - Universidad Katolika 0:1 (0:1)

/Fontanini 27ag/

Sreda

01.00: (2,40) Audaks Italijano (3,15) La Serena (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1ČileUniversidad KatolikaGustavo Pojet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara