Fudbalske lopte (©MN press)
Fudbalske lopte (©MN press)

Poluvreme čistog zadovoljstva za Istru, Dragovoljac nije imao šta da traži (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 20:57

Ubedljiv trijumf na startu prvenstva

Dinamo je preživeo šokantan poraz od Slavena kod kuće, Hajduk se jedva izvukao na gostovanju Lokomotivi, ali zato Istra počinje novu sezonu sa stilom!

Može da bude prezadovoljan novi trener Istre, Urugvajac Gonzalo Garsija pošto je rad u novom klubu započeo na najlepši mogući način. Njegov tim slavio je s ubedljivih 3:1 (3:0) protiv Hrvatskog Dragovoljca u poluvremenu iz snova. Istra je pitanje pobednika rešio posle uvodnih 45 minuta kada je jedino pitanje bilo kojim rezultatom će da se završi susret. Dragovoljac se sedam punih godina nije takmičio u HNL, a već u prvoj utakmici dobio je jasnu sliku šta ga čeka u nastavku sezone.

Izabrane vesti

Prvo ime domaćina u ovoj pobedi bio je dvostruki strelac Hasan Bande. Napadač koji je postigao samo jedan gol u celoj debitantskoj sezoni u Istri posle transfera iz mladog tima Ajaksa već je premašio prošlogodišnji učinak i današnji nastup može da mu posluži kao odličan vetar u leđa s obzirom da svi u klubu žele da naprave daleko bolji rezultat od prošlosezonskog pretposlednjeg mesta...

Povratnik u najviši rang HNL izdržao je svega deset minuta pre nego što je Bande prvi put zatresao mrežu. Probio je Bande po levoj strani, oslobodio se Valentina Majstorovića i zatim rutinski završio akciju. Gol se ipak proveravao preko VAR sistema, a sporan je bio momenat kada je Bande krenuo u trk po loptu. No, rezultat je ostao 1:0. Bande je ponovo bio strelac već u 17. minutu. Posle kombinacije Miroslava Iličića i Rafe Navara lopta je stigla do druge stative gde se nalazio Bande i rezultat se već promenio na 2:0. Dva gola iz dva šuta u okvir!

Da se otkloni svaka neizvesnost pobrinuo se Bernardo Matić u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena posle lepog udarca glavom.

Dragovoljac je na kraju uspeo da stigne do počasnog gola. Bilo je to u četvrtom minutu nadoknade kada je put do mete pronašao mladi napadač Mario Veljača. Kako se već sada čini, za fudbalere Dragovoljca biće ovo sezona tesne borbe za opstanak.

HRVATSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb – Slaven Belupo 0:2 (0:0)

/Krstanović 50, Bogojević 84/

Osijek – Šibenik 3:0 (0:0)

/Mierez 63, Bohar 90, 90+5pen/

Subota

Lokomotiva Zagreb - Hajduk Split 2:2 (1:1)

/Soldo 42, Darbo 47 - Mlakar 29, 55/

Rijeka - Gorica 2:0 (1:0)

/Murić 20, Lepinjica 55/

Nedelja

Istra - Hrvatski Dragovoljac 3:1 (3:0)

/Bande 10, 17, Matić 45+3 - Veljača 90+4/



tagovi

Istra 1961Hrvatski DragovoljacHrvatska 1Hasan Bande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara