Dejan Stanković (© Star sport)
Dejan Stanković (© Star sport)

Ponedeljak u Seriji A: Stanković juri prvu pobedu sa Sampdorijom

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 13:18

Sasuolo ima problem sa realizacijom, a Veroni i dalje nedostaju Lazović i Ilić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zatvara se 11. kolo mečevima Kremoneze - Sampdorija i Sasuolo – Verona. U Kremoni oba tima žele da ostvare prvu pobedu u Seriji A, koja bi bila i premijerna za dvojicu trenera Alvinija i Stankovića budući da im je ovo debitantska sezona u najvišem rangu italijanskog fudbala. U Ređo Emiliji Sasuolo i Verona igraju sa prilično oslabljenim sastavima u potrazi za golovima. Berardi neće predvoditi tim domaćina, a Ilić i Lazović su i dalje van pogona u Veroni.

Izabrane vesti

KREMONEZE – SAMPDORIJA (18.30)

U Kremoni se sastaju jedina dva tim koja još uvek nisu osetila ukus pobede u Seriji A. Kremoneze je izgubio sve mečeve na svom terenu osim sa Sasuolom kada je odigrao meč bez golova. Na drugoj strani, Sampdorija je samo protiv Bolonje uspela da izbegne poraz na gostovanjima.

U timu domaćina neće biti dvojice Rumuna startera, golmana Radua i defanzivca Kirikeša. Srećom po trenera Alvinija, Karneseki se oporavio od operacije ramena i po mnogima je on stvarni prvi golman. Moguće je da vidimo od prvog minuta u postavi tima iz Lombardije i Feliksa. Bivši igrač Rome je ušao u igru protiv Specije prošle nedelje i mogao bi da bude među starterima.

Dejan Stanković nema problema sa povredama najvažnijih igrača, ali ima sa formom pojedinaca. Srpski stručnjak ima dve nedoumice oko sastava. Prva se odnosi na Ferarija i Murilja u odbrani, a druga na poziciji ofanzivnog pleja gde su u konkurenciji Vere i i Sabiri.

Deki se uzda da će stara garda predvođena Kaputom i Gabijadinijem proraditi i pomoći Filipu Đuričiću koji je postigao ili učestvovao u akcijama za svih pet golova Sampdorije u ovom šampionatu. Pobeda na penal ruletu u Kupu Italije digla je malo moral Dorijana i filtrira optimizam da je kucno čas za prvu pobedu u ovom prvenstvu.

KREMONEZE 4-2-3-1: Karneseki – Sernikola, Bjanketi, Lokošvili, Valeri – Kastanjeti, Askasibar – Feliks, Pikel, Okereke – Desers.

SAMPDORIJA 4-2-3-1: Audero – Berežinski, Ferari, Koli, Auđelo – Rinkon, Viljar – Gabijadini, Sabiri, Đuričić – Kaputo.

SASUOLO – VERONA (20.45)

Sasulo je na poslednjih sedam mečeva sa Veronom zabeležio pet pobeda i po jedan remi i poraz i to na poslednjem odmeravanju snaga u Ređo Emiliji (2:4). Dva tima u ovom šampionatu imaju problema sa realizacijom dok su u prethodnim sezonama postizali hrpu golova u međusobnim duelima. Na poslednja tri meča 17 golova uz gol razliku u korist Verone (8:9). Dobar deo tih golova je bio delo igrača kojih više nema u Veroni (Pesina, Dimarko, Kaprari i Barak), a neki su povređeni (Lazović).

Znalo se da će Sasuolo imati problema sa golovima u ovoj sezoni, problem bi bio još upadljiviji da se tim nije raspucao protiv Salernitane (5:0) budući da je na drugih devet mečeva zatresao samo sedam puta mrežu. Podsetimo, trener Alesio Dionizi je ostao bez trojice napadača, Raspadorija, Skamake i Đuričića. Uz to, Berardi se povredio i neće biti na raspolaganju za meč sa Veronom, Defrel će se vratiti tek u 2023. godini a Pinamonti šlajfuje, samo dva gola od kojih jedan sa bele tačke.

Ni Veroni ne cvetaju ruže. Novi šef stručnog štaba Boketi je debitovao porazom protiv Milana mada je po prikazanoj igri njegov tim zaslužio remi na Bentegodiju. Poput Sasuola i Verona ima par važnih igrača van stroja, među kojima su pored dvojice naših reprezentativaca Lazovića i Ilića i Doig, Hrustić, Lazanja i Kopola.

SASUOLO 4-3-3: Konsilji – Toljan, Erlić, Ajhan, Rožerio – Fratezi, Lopez, Torstved – D‘Andrea, Pinamonti, Loriente.

VERONA 3-4-2-1: Montipo – Hijen, Ginter, Čekerini . Faraoni, Tameze, Velozo, Depaoli – Kalon, Verdi – Anri.

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Juventus - Empoli 4:0 (1:0)

/Ken 8, Mekeni 56, Rabio 82, 90+4/

Subota

Salernitana - Specija 1:0 (0:0)

/Macoki 48/

Milan - Monca 4:1 (2:0)

/Dijaz 16, 41, Origi 65, Leao 84 - Ranokija 70/

Fjorentina - Inter 3:4 (1:2)

/Kabral 33, Ikone 60, Jović 90 - Barela 2, Martinez 15, 73pen, Mhitarjan 90+5/

Nedelja

Udineze - Torino 1:2 (1:1)

/Deulofeu 26 - Aina 14, Pelegri 69/

Bolonja - Leče 2:0 (2:0)

/Arnautović 13, Ferguson 35/

Atalanta - Lacio 0:2 (0:1)

/Zakanji 10, Felipe Anderson 52/

Roma - Napoli 0:1 (0:1)

/Osimen 80/

Ponedeljak

18.30: (2.55) Kremoneze (3.25) Sampdorija (3.05)

20.45: (1.95) Sasuolo (3.50) Verona (3.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićSampdorijaKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara