Pako Alkaser (©Reuters)
Pako Alkaser (©Reuters)

Popravni za Žutu podmornicu, Valensija ne zna za pobedu u gostima u 2020. godini

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.09.20. | 10:50

Danas su na programu tri meča prvog kola Primere. Marko Dmitrović na ispitu u Viljarealu. Račić najavljen u startnoj postavi Slepih miševa

Mnogo se očekuje od Viljarela ove sezone, možda i borba za Ligu šampiona. Na premijeri nove sezone Žuta podmornica je razočarala, odigrala samo 1:1 sa povratnik u Primeru Ueskom. U prvom meču drugog kola šampionata Španije na Madigalu danas (16.00) stiže Eibar Marka Dmitrovića.

Viljareal je imao odličan prelazni rok. Došli su Franses Kokelan i Dani Pareho iz komšijske Valensije, Heronimo Rulji iz Sosijedada, Takefusa Kubo iz Real Madrida… Na klupi je stigao iskusni stručnjak Unai Emeri, koji nije proslavio na klupama Pari Sen Žermena i Arsenala.

Izabrane vesti

Neće moći Emeri za meč sa timom iz Baskije da računa na povređenih Rubena Penje i Alberta Morena. Pojačanja iz Valensije Frenses Kokelan dobio je udarac u prvom kolu i neizvestan je za duel sa Eibarom. Ukoliko Francuz ne bude spreman, alternativa je Ibora. Pod znakom pitanja je i Kolumbijac Karlos Baka. Za domaćina bio mogao da debituje pojačanje iz Votforda Pervis Estupinjan, koji je plaćen 16.400.000 evra.

Eibar je protekle nedelje odigrao na svom stadionu bez golova protiv Selte, a odličan na golu je bio srpski reprezentativac Dmitrović. Imaće čuvar mreže baskijskog kluba dosta posla. Najveća opasnost po gol gostiju preti od Paka Alkasara i Đerara. Eibar je protekle nedelje doveo iz Njukasla na jednogodišnju pozajmicu Japanca Jošinorija Muta. On je u petak odradio prvi trenig sa novim saigračima. Očekuje se da počne utakmicu sa klupe, ali bi u nastavku mogao da dobije šansu. Za Eibar neće igrati Senegalac Pape Diop, Serža Kubera i Kote.

Prethodne tri sezone Viljareal je pobedio Eibar na svom stadionu, a gosti iz Baskije nisu postigli gol za 270 minuta. U prošlom Primeri Žuta podmornica je pobedila sa 4:0 na svom stadionu.

Hetafe nije igrao u premijernom kolu, a danas (18.30) otvaraju šampionat protiv Osasune, koja je startovala pobedom u Kadizu (2:0) na premijeri nove sezone. Za goste iz Pamplone neće igrati nekadašnji fudbaler Partizana Darko Brašanac, koji ima povrdu ramena. Kada igraju ova dva tima ne pada veliki broj golova. Na šest od sedam utakmica dolazio je tip 0-2. U prošlom Primeri oba meča Hetafea i Osasune su završena bez golova.

Valensija je imala užasan prelazni rok, prodala je sve što je moglo da se proda, ali na premijeri u gradskom derbiju slavila je protiv Levantea (4:2). Uroš Račić se vratio u redove Slepih miševa posle pozajmice u portugalskom Famalikau. Igrao je poslednjih 20 minuta. Imao je problem sa zubom prethodne nedelje, ali je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde spreman za današnji meč i prema najavi Marke biće u prvoj postavi u Vigu protiv Selte danas (21.00).

Ekipa iz Galicije je prošle sezone jedva ostala u ligi. I ove sezone teško će više od borbe za opstanak. I dalje će sve da se vrti oko lucidnog napadača Jaga Aspasa.

U ovoj godini Valensija nijednu utakmicu nie pobedila. Poslednji put Slepi miševi su slavili u gostima u decembru prošle godine protiv gradskog rivala Levantea. Prošle sezone obe utakmice Selte i Valensije dobili su domaćini sa po 1:0. Na četiri od pet utakmica ova dva tima dolazio je tip 0-2.

PRIMERA – 2. KOLO

Subota

16.00: (1,70) Viljareal (3,70) Eibar (5,20)

18.30: (2,05) Hetafe (3,10) Osasuna (4,10)

21.00: (2,25) Selta (3,25) Valensija (3,30)

Nedelja

16.00: (2,25) Ueska (3,00) Kadiz (3,60)

18.30: (1,85) Betis (3,45) Valjadolid (4,50)

18.30: (2,15) Granada (3,00) Alaves (3,90)

21.00: (4,60) Sosijedand (3,60) Real Madrid (1,80)

Odloženo

Levante – Atletiko Madrid

Sevilja – Elče

Bilbao -Barselona

***kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealValensijaŠpanijaPrimeraSeltaUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara