Prtesti navijača Junajteda posle pokušaja Superlige (AFP)
Prtesti navijača Junajteda posle pokušaja Superlige (AFP)

Porodica Glejzer opet "na kašičicu" prodaje Mančester Junajted

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.10.21. | 16:05

Vlasnici za osam odsto akcija očekuju da dobiju oko 137.100.000 funti

Porodica Glejzer, vlasnik 74,9 odsto akcija Mančester Junajteda opet je rešila da zaradi na svom fudbalskom mezimčetu. Kako javljaju američki i engleski mediji, stavila je na prodaju 9.500.000 akcija (oko osam odsto njihovog vlasništva) za 137.100.000 funti, samo pola godine pošto su bankarskoj grupaciji JP Morgan prodali 3,1 odsto kluba za oko 70.000.000 funti.

Nova transakcija neće uključivati nikakvu injekciju kapitala u klub, budući da nije prodaja neotplaćenih deonica, pa će vlasnicima omogućiti da zarade gotovinu.

Izabrane vesti

Još ne postoje detaljne informacije o ovoj ponudi na tržištu, osim da se radi o običnim akcijama klase A koje su bile na prodaju u martu, i da se ponuda zatvara u petak na njujorškoj berzi.

Porodica koja je u vlasništvo kluba ušla 2005. godine nije objasnila razloge za novu prodaju, iako je bliže istini da teži da iskoristi novi skok cena Junajtedovih hartija od vrednosti na berzi.

U martu je transakcija zatvorena sa najvišom cenom u poslednjih pet godina od 20,13 dolara po akciji. Ipak, do pada je došlo posle (neuspešnog) formiranja Superlige u kome je učestvovao Mančester Junajted zbog čega su vlasnici bili na udaru simpatizera kluba. Na protestima su tražili da Glejzeri prodaju Mančester Junajted... Kasnije, kada se u klub vratio Kristijano Ronaldo, navijači su smanjili pritisak na gazde...


tagovi

GlejzerMančester JunajtedKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara