Linkoln u sendviču između Pantića i Rikarda (©Reuters)
Linkoln u sendviču između Pantića i Rikarda (©Reuters)

Portimonenseova nerešiva enigma: Santa Klara neporažena u Primeiri od crno-belih

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 14:41

Teška tradicija muči tim iz Algarvea pred premijeru 6. kola prvenstva Portugalije

Portimonense i Santa Klara otvaraju šesto kolo kampanje Primeire (21.15). Domaći će krenuti u utakmicu nastojeći da nadmudre goste, koje nikada nisu pobedili u najjačem rangu Portugalije.

Portimonense je nastavio da prosipa bodove, pošto je prošle nedelje remizirao sa Boavistom 1:1. U teškoj borbi na Estadio do Besa, Karlinjos je postigao prvi gol u sezoni pred odlazak na veliki odmor, da bi timu iz Porta bod doneo Petar Musa, pošto je zatresao mrežu u 92. minutu. Ovaj iks došao je baš posle poraza Alvinegrosa od Pasos Fereire kod kuće, kada je Daglas Tanke potpisao drugi poraz Portimonensea.

Izabrane vesti

21.15: (2,40) Portimonense (2,95) Santa Klara (3,40)

Iako je sastav trenera Paula Serža bio čvrst na defanzivnom kraju terena, gde je primio tri gola i sakupio dva duela bez primljenog pogotka, nedostatak vatrene moći u napadu sve je veća zabrinutost za ekipu iz Algarvea.

Domaći su postigli pet golova na dosadašnjih pet duela utakmica ove sezone, od čega tri u pobedi nad Tondelom pre nešto manje od mesec dana. Naposletku, zastrašujuće težak izazov sledi Portimonenseu, jer se suprotstavlja Santa Klari koju nije uspelo da pobedi otkako je u Primeiri. U poslednjih šest sudara, izgubio je tri i pokupio je isto toliko nerešenih rezultata.

Santa Klara se vratila pobedom posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Eliminacija od Partizana nije je dugo držala neraspoloženom, jer je osigurala prvu pobedu u Primeiri u sezoni, kada je pre tri nedelje pobedila Žil Visente sa 1:0.

--------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------

Međutim, oživljavanje je kratko trajalo, pošto je momke sa Azorskih ostrva Benfika suočila sa ponižavajućim porazom od 5:0. Izabranici Danijela Ramosa, koji su u prošloj kampanji osigurali impresivno šestoplasirano mesto, sada nisu uspeli da pobede četiri od uvodnih pet ligaških utakmica, ostvarivši po jedno slavlje i remi, kao i tri poraza.

Portimonense će izaći na teren bez brazilskog napadača Fabrisija, koji se trenutno oporavlja od povrede kolena koju je zadobio na utakmici protiv Gimaraisa u avgustu. Novajlija Šoja Nakađima čeka svoj debi, jer je još nedovoljno spreman pošto je zadobio tešku povredu koja ga drži van terena od februara.

U međuvremenu, gosti će i dalje morati da se snađu bez usluga 26-godišnjeg Brazilca Alana, koji će odraditi drugi od tri meča suspenzije. Venecuelanski defanzivac Mikel Vilanueva zadobio je povredu dok je bio na međunarodnoj dužnosti protiv Perua u ponedeljak i neće igrati. Koštinja je drugo ime na listi povreda Santa Klare.


tagovi

PrimeiraPortugal 1Santa KlaraPortimonense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara