Fudbaleri Porta pozdravljaju navijače (©Reuters)
Fudbaleri Porta pozdravljaju navijače (©Reuters)

Porto i Sporting imaju dodatni motiv da preskoče Benfiku

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 14:41

Primeira: Dešavanja oko Orlova mogu da budu pogonsko gorivo za pobede Zmajeva i Lavova

Svi se pitaju zašto sinoćnji duel Benfike i Belenensesa nije odložen. Usled gomile fudbalera zaraženih virusom korona plavo-beli su na crtu Orlovima izašli sa svega devet igrača, među kojima su bila dvojica golmana, petorica bekova i jedan vezista. Logično, Benfika je lako stigla do tri boda, a u taborima Porta i Sportinga nisu skrivali nezadovoljstvo. Večeras su Zmajevi i Lavovi u prilici da čitavu priču oko dešavanja u Lisabonu iskoriste kao dodatnu motivaciju.

Posle 11 utakmica, jednom manje u odnosu na četu sa Da Luža, Porto je drugopalsiran, ali deli tu poziciju sa Sportingom. Zato ne može sebi da priušti da kiksira, a pre svega treba da zaboravi neuspeh u Ligi šampiona kako bi što bolje mogao da se nosi sa predstojećim duelom protiv Vitorije Gimarais (21.30).

Izabrane vesti

21.30: (1,30) Porto (5,70) Gimarais (9,00)

Zmajevi nisu pobedili u samo dva duela u Primeiri ove sezone. Trenutno imaju seriju od šest ligaških pobeda u nizu, a kod kuće u prvenstvu nije poražen nešto više od godinu dana, odnosno na 20 prethodnih susreta. Porto pre nekoliko dana nije mogao do podviga u Liverpulu, pa će u poslednjem kolu grupne faze morati da se bori za plasman u osminu finala. U svakom slučaju, ima situaciju u svojim rukama.

"Bio sam malo zabrinut da nećemo imati šanse u Ligi šampiona. Drago mi je što smo prilično aktivni u napadu", rekao je Seržo Konseisao.

Tim trenera Pepe je sedmoplasiran u ligi, a pre sedam dana je ispao iz Kupa Portugalije. Na prvenstvenom frontu rade veoma solidno i napadaju mesta koja garantuju izlazak na evropsku pozornicu za sledeću godinu. I upravo na njima bi Gimarais želeo da ostane što duže.

"Uvek gledamo na kvalitete protivnika. Ipak, fokusiramo se na naš posao koji treba da se uradi", rekao je domaći trener, koji bi prema određenim najavama u startnu postavu trebalo da uvrsti srpskog internacionalca Marka Grujića.

19.00: (1,17) Sporting (7,50) Tondela (16,0)

Sporting će želeti da potvrdi odličnu formu protiv Tondele. Prošle godine, posle veoma dugog čekanja, Sporting je iznenađujuće stigao do šampionske titule i ove godine jasno ukazuje da namerava da ponovi isti cilj. Nijednom nije poražen u ligaškoj sezoni, osvojio je veoma solidnih 29 bodova posle devet pobeda i dva remija u jedanaest duela.

Lavovi se ove sezone dobro snalaze na svim frontovima, trenutno su u seriji od deset trijumfa na svim frontovima, a pored toga, u sredu su se neočekivano plasirali i u osminu finala Lige šampiona. Momci Rubena Amorima pobedili su Dortmund sa 3:1 i jasno je da će u najboljih 16 sa drugog mesta u Grupi C. Poslednji put zeleno-beli su se u ligi predstavili pre više od tri nedelje i uspeli su da pobede Fereiru (2:0).

--------------------------------

Sve mečeve Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

Trener Amorim se nada da se njegovi izabranici neće zadovoljiti velikim uspehom na evropskoj sceni i da će maksimalno odgovorno pristupiti meču sa Tondelom.

"Još smo na početku veoma dugog puta, tako da uopšte ne možemo da slavimo. Prolaz u osminu finala Lige šampiona je veliki uspeh, ali imamo još puno posla", ocenio je Amorim.

Gostujuća Tondela zauzima 10. mesto na tabeli, i jedini je tim u ligi koji još nije remizirao u kampanji. Pored toga, jedan veliki nefudbalski problem muči ekipu, jer zbog pozitivnog testa na Kovid-19 trener Pako Ajestaran neće biti u mogućnosti da vodi tim zajedno sa prvotimcima Agrom, Mbajeom i Ernandom.

PRIMEIRA - 12. KOLO

Petak

Moreirense - Žil Visente 2:2 (0:0)

/Jan 49pen, Vitorija 90 - Samuel Lino 68, Fran Navaro 77/

Subota

Famalikao - Portimonense 0:3 (0:2)

/Penetra 24ag, Karlinjos 39, Boa Morte 79

Aruka - Boavista 2:1 (1:0)

/Dabag 11, Entoni 90+1 - Musa 54/

Belenenses - Benfika 0:7 (prekid u 48. minutu)

/Kau 1ag, Seferović 14, 39pen, Vajgl 27, Nunjez 32, 34, 45/

Nedelja

16.30: (2,50) Maritimo (2,95) Fereira (3,20)

19.00: (1,17) Sporting (7,50) Tondela (16,0)

21.30: (1,30) Porto (5,70) Gimarais (9,00)

Ponedeljak

21.15: (2,05) Estoril (3,30) Santa Klara (3,80)

Utorak

21.15: (1,43) Braga (4,50) Vizela (7,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortoSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara