Sa prethodnog derbija (©AFP)
Sa prethodnog derbija (©AFP)

Porto nema pehar Liga kupa, kod Sportinga je ključ do finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 13:34

Večeras na programu prvi polufinalni meč

Portugalski Liga kup nudi ono najbolje. Bitke za finale nisu mogle da budu neizvesnije, jer će u njima učestvovati četiri najuspešnija tima iz zemlje omeđene Španijom u poslednjem veku, a i duže. Večeras će na megdan Sporting i Porto, već u sredu Braga će udariti na Benfiku. Prednost domaćeg terena ne postoji, jer se mečevi igraju u Leiriji.

Dakle, dva člana velike portugalske trojke sastaće se večeras u polufinalu Liga kupa. Sporting i Porto će 237. put deliti megdan, Zmajevi su slavili u 86 navrata, dok su Lavovi upisali 82 trijumfa. U ovom takmičenju su se dosad susreli svega četiri puta: Sporting je tri puta bio bolji, dok ekipa sa Dragaa nije nijednom slavila.

Izabrane vesti

Četa Serža Konseisaa nalazi se u veoma dobroj formi. Vezala je 17 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, od čega 15 pobeda i dva remija, a minule sedmice se provukla u O Klasiku na svom stadionu, remiziravši sa Benfikom (1:1) iako je od 73. minuta imala igrača manje. Sa druge strane lider na tabeli portugalske Primeire nanizao je dva duela bez trijumfa. Izgubili su lisabonski Lavovi najpre od Maritima u Kupu Portugalije, a potom su remizirali sa Rio Aveom u prvenstvu i tako propustili priliku da naprave veću zalihu u odnosu na najbliže pratioce.

Poslednji put su Lavovi i Zmajevi ukrstili koplja sredinom oktobra, a utakmica na Žoze Alvalade stadionu okončana je bez pobednika (2:2).

Porto će biti u velikom hendikepu pred derbi, jer zbog virusa korona Konseisao ne može da računa na najboljeg strelca Serža Oliveiru (12 golova), kao i Luisa Dijaza i Evanilsona. Van stroja su još i Otavio, Fabio Vieira i Karasa, a srpski reprezentativac Marko Grujić prema određenim spekulacijama bi možda mogao da bude starter. Sa druge strane, u ekipi Rubena Amorima pozitivne rezultate testa na Kovid-19 pred derbi dobili Nuno Mendes, Luis Neto i Andraž Šporar.

Čini se da je zbog svega navedenog možda Sporting u blagoj prednosti. Mladi trener Amorim je željan dokazivanja i osvajanje Liga kupa predstavljao bi veliki podstrek za Lavove u borbi za titulu šampiona države, koju na Alvaladeu čekaju od 2002. godine. Porto nijednom nije osvojio trofej u Liga kupu, dok je Sportingu to u dva navrata pošlo zarukom.

Susret Sporting - Porto možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE (LEIRIJA)

Utorak

20.45: (2,75) Sporting (2,90) Porto (2,70)

Sreda

20.45: (2,25) Braga (3,30) Benfika (3,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaPortoSporting LisabonSeržo KonseisaoRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara