Marko Grujić (©AFP)
Marko Grujić (©AFP)

Porto se uzda u Benfiku, Bragu koči transfer Paulinja

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.02.21. | 13:52

Buran dan u Primeiri

Događaj dana u Portugaliji je Derbi Lisabona, tu negde je i najveći posao na transfer tržištu koji bi trebalo da se ozvaniči tokom dana - Paulinjo iz Brage je pred vratima Sportinga - a tek potom slede utakmice koje večeras igraju Porto i Braga.

Zmajevi dočekuju Rio Ave na Dragau, nadajući se da će uz tri boda dočekati i da Benfika iznenadi lidera Sporting i saplete ga u šampionskoj trci. Gosti su osvojili iznenađujući bod na prethodnom gostovanju, protiv vodećeg Sportinga, i veruju da imaju snage za još jedan podvig.

Izabrane vesti

Ekipa Serža Konseisaa dobro je odgovorila na polufinalni poraz u Liga kupu od Lavova, pokorivši Farense sa jednim golom u mreži, dovoljnim za pobedu, a potom i slavljem nad Žil Visenteom u četvrtfinalu Kupa Portugalije. Aktuelni šampion postizao je golove iz zabave tokom ove sezone. Zmajevi su dali 37 golova posle samo 15 ligaških utakmica i prvi su u tom segmentu u ligi, što nije iznenađenje s obzirom da su u svakom domaćem okršaju ove kampanje pronašli put do mete.

Vezista Seržo Oliveira do sada je bio ključni čovek Porta. Portugalski reprezentativac postigao je sedam ligaških golova i pružio četiri asistencije, ali ga večeras neće biti jer je u samoizolaciji. Četa sa Dragaa želi da osvoji treću prvenstvenu krunu za četiri godine, ali trenutno zaostaje četiri boda za ekipom Rubena Amorima, koji još nisu izgubili nijednom u šampionatu.

Porto, dakle, ima problema sa korona virusom unutar ekipe, pa su iz tog razloga za meč nedostupni Baro, Evanilson, Dijaz, i Nanu, dok su Mbaje i Otavio povređeni. Markano, Korona i Manafa su neizvesni. Srpski internacionalac Marko Grujić očekuje se u startnoj postavi.

Braga ide u goste Moreirenseu, gde je očekuje sukob u kome obe ekipe žele da produže svoje dve utakmice bez poraza. Moreirense je u protekle dve sedmice slavio u gostima Nasionalu i remizirao u prethodnom kolu sa Portimonenseom, dok su igrači Karlosa Karvaljala savladali Santa Klaru u četvrtfinalu Kupa Portugalije, a prethodno porazili Žil Visente u prvenstvu.

Nejasno je hoće li Paulinjo, jedan od najboljih igrača ekipe iz Kamenoloma, da nastupi večeras, jer pregovara o transferu u Sporting, u aranžmanu koji uključuje 12.000.000 evra, plus Andraž Šporar na pozajmicu i iskusni levi bek Kristijan Borha.

Utakmice Porto - Rio Ave i Moreirense - Braga možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da ste registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 16. KOLO

Subota

Nasional - Famalikao 2:1 (0:1)

/Roše 53, Ramos 57 - Anderson Silva 32/

Tondela - Farense 2:0 (0:0)

/Žoao Pedro 46, Barbosa 90/

Portimonense - Boavista 1:2 (1:1)

/Everton 36 - Elis 45, Paulinjo 63/

Nedelja

Gimarais - Maritimo 1:0 (0:0)

/Estupinjan 48/

Ponedeljak

18.00: (2,45) Santa Klara (2,85) Belenenses (3,40)

20.00: (1,40) Porto (4,80) Rio Ave (8,50)

20.45: (6,50) Moreirense (4,10) Braga (1,53)

22.30: (2,75) Sporting (3,20) Benfika (2,65)

Utorak

21.15: (3,30) Žil Visente (2,95) Fereira (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PortoBragamoreirenseRio AvePrimeiraPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara