Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Portugalska bitka za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 14:37

Braga dočekuje Benfiku

Vrhunac akcije Primeire za vikend odigrava se u večeras u Kamenolomi. Trećeplasirana Braga domaćin je četvrtoplasiranoj Benfiki (21.00). Sa samo dva boda koja ih razdvajaju, oba tima će ovu utakmicu videti kao veliku šansu da povećaju svoje nade za evropske kvalifikacije za sledeću sezonu.

Braga će gledati da se vrati iz razočaravajućeg remija u prošloj rundi, pošto ju je kasni gol Eriberta Tavaresa iz Famalikaa osujetio u nameri da uzme ceo plen. Pre toga, Arsenalisti su bili na drugoj poziciji, odmah ispred Porta, zahvaljujući seriji pobeda i odličnih izdnja. Generalno, puleni trenera Karlosa Karvaljala su neporaženi na devet poslednjih prventvenih susreta, a na njima su pobedili u sedam navrata.

Izabrane vesti

21.00: (3,35) Braga (3,45) Benfika (2,15)

Međutim, taj nedavni remi učinio je da Porto preuzme vicešampionsku poziciju i trenutno je na četiri bod viška, uz meč više, pa Braga ne bi smela da izgubi večeras ako želi da zadrži velike šanse da se domogne Lige šampiona.

Arsenalisti su se nedavno plasirali u finale Kupa Portugalije, revanš pobedom nad Portom u polufinalu, ali sada Karvaljalovi igrači moraju da vrate fokus na ligašku akciju, jer bi poraz značio da idu na četvrto mesto.

Posle neusklađenih rezultata u ligi, ekipa Žorža Žezusa uspela je da skupi niz od tri uzastopne pobede, i da izvrši pritisak na ekipe iznad nje. Benfika je poslednji put slavila zahvaljujući Harisu Seferoviću nad Boavistom od 2:0. Pre toga, Orlovi su zabeležili pobedu od 3:0 u gostima kod Belenensesa, pošto je Seferović ponovo postigao dva gola.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

Žezus definitivno ima razloga za ohrabrenje na osnovu nedavnih nastupa njegove ekipe, pobedivši u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima bez primljenog gola. Međutim, taj dobar posao mogao bi da se završi ako ne ostvare rezultat protiv Brage, koja je dva boda iznad na tabeli lige, jer se mesto u Ligi šampiona smatra neophodnim za lisabonskog velikana.

Braga će u ovu utakmicu ući bez važnog centralnog beka Davida Karma, koji ostaje van konkurencije zbog preloma skočnog zgloba. On nije jedina briga Karvaljala, jer Andre Kastro, Juri Medeiros i Fransisko Moura po strani. Benfika dolazi u ovu utakmicu sa prilično punim timom na raspolaganju, posle povratka Darvina Nunjeza i Jana Vertongena u sastav.

PRIMEIRA - 24. KOLO

Petak

Žil Visente - Nasional 2:0 (0:0)

/Markes 55, Lino 71/

Subota

Fereira – Moreirense 3:0 (3:0)

/Tanke 12 penal, Sing 20, Fereira 44/

Santa Klara – Tondela 1:1 (0:1)

/Tavares 90+4 – Gonzalez 44/

Portimonense – Porto 1:2 (0:1)

/Kande 64 – Posinjolo 45+1ag, Samuel 68ag/

Sporting - Gimarais 1:0 (1:0)

/Inasio 42/

Nedelja

16.00: (2,05) Rio Ave (3,15) Belenenses (4,00)

18.30: (2,25) Boavista (3,20) Farense (3,35)

18.30: (2,70) Maritimo (3,05) Famalikao (2,80)

21.00: (3,35) Braga (3,45) Benfika (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugal 1BragaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara