Aleksandar Veselinović (©MN Press)
Aleksandar Veselinović (©MN Press)

Poslednje kolo u Saudijskoj Arabiji, Veselinović juri opstanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 14:24

Dramatilčno veče u ovoj azijskoj državi

Zna se ko je prvak i ko će u Azijsku Ligu šampiona, ostalo je da saznamo samo ko će u kvalifikacije za najeminentnije kontinentalno nadmetanje, kao i dva tima koja će u drugu ligu. Takvo je stanje pred poslednje kolo u Saudijskoj Arabiji.

20.00: (1,50) Al Šabab (4,10) Al Vehda (5,90)

Izabrane vesti

Al Hilal je odbranio tron, u Ligu šampiona će i devetoplasirani Al Fajsali kao pobednik Kupa, a za drugo mesto i proboj u grupnu fazu najjačeg takmičenja Azije bore se Al Šabab i Al Itihad. Razlika je samo bod u korist prvopomenutog, koji večeras dočekuje Al Vehdu, kojoj gori pod nogama i pretposlednja je na tabeli. Istina, Al Vehdi ne odgovara remi, iako je samo bod daleko od zone spasa, jer Damak kao prvi iznad crte ima bolju gol-razliku za 10. Istina, prva stvar koja se posmatra prilikom klasifikacije bodovno poravnatih ekipa je međusobni skor, potom gol-količnik u dvobojima, a kako je on izjednačen u pogledu ovih ekipa, onda se pribegava konačnoj gol-razlici.

20.00: (2,40) Al Kadisija (3,30) Abha (2,75)

Sa druge strane, Al Šabab ima slabiji skor sa Al Itihadom, i ukoliko bude izjednačen na kraju sa rivalom iz Džede, moraće da kroz kvalifikacije proba da se dokopa grupa Lige šampiona. Al Itihad ide na noge Al Nasru koji je petoplasiran i najviše može do četvrtog mesta.

Kada je bitka za opstanak u pitanju, osim Al Vehde ugrožen je i Al Batin kojeg sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Veselinović. Nekadašnji strateg Vojvodine, Spartaka i Čukaričkog preuzeo je ekipu krajem marta, u pokušaju da izvuče nebesko-plave iz nezavidne situacije. U poslednjem kolu gostovaće Al Ainu, koji je odavno već ispao iz lige i nema takmičarski značaj, ali morao bi da pobedi i da se nada da će rivali iznad crte da ostanu kratkih rukava, jer ima lošiji bilans sa Damakom, ima isti međusobni skor, ali slabiju gol-razliku od Al Kadisije. Ipak, ima bolji međusobni učinak u sudarima sa Abhom i Al Raedom, koji su dva boda daleko od Al Batina.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - POSLEDNJE 30. KOLO

Nedelja

20.00: (2,40) Al Kadisija (3,30) Abha (2,75)

20.00: (1,50) Al Šabab (4,10) Al Vehda (5,90)

20.00: Damak - Al Tavon

20.00: Al Ain - Al Batin

20.00: Al Raed - Al Fateh

20.00: Al Ahli - Al Itifak

20.00: Al Hilal - Al Fajsali

20.00: Al Nasr - Al Itihad

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Aleksandar VeselinovićAl Batin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara