Feran Đutgla (©AFP)
Feran Đutgla (©AFP)

Poslednji dan plej-ofa u Belgiji i kalkulacije: Podijum na svakom stadionu, trofej stiže helikopterom

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 15:32

Klub Brižu dovoljan bod za osvajanje titule, Union Sen Žiloaz i Anderleht imaju svoju računicu

Briselski rivali su imali svoju šansu, onoliko. Sad je vreme za Klub Briž. A, on poslednjih godina ne greši i ne odbija poklone konkurenata u šampionskoj trci. Plavo-crni su pred krunisanjem u šampionatu Belgije. Nalaze se na pol-poziciji pred borbe u poslednjem 10. kolu plej-ofa.

Drugu godinu zaredom, tri tima – Klub Briž sa 49, Union Sen Žiloaz i Anderleht sa po 46 bodova – takmičiće se za titulu poslednjeg dana doigravanja za šampiona. FCB-u je potreban samo jedan bod u gradskom derbiju protiv Serkla kako bi osvojio pehar prvaka. I poraz bi mogao da bude dovoljan Klubu ako Union i Anderleht ne pobede. S druge strane, Union mora da se nada porazu FCB-a i pobedi protiv Genka. Anderleht će, pak, da bude šampion samo ako Klub Briž izgubi, a Union ne pobedi, pod pretpostavkom da Ljubičasti savladaju Antverpen.

Izabrane vesti

Situacija u Pro ligi je ponovo neizvesna, pa će Lorin Paris, izvršni direktor lige, ponovo mečeve da prati iz helikoptera, odnosno sleteće na teren nacionalnog šampiona posle poslednjeg zvižduka da mu uruči trofej.

18.30: (1,58) Klub Briž (4,10) Serkl Briž (5,70)

Klub Briž je udobnu startnu poziciju u finalnoj rundi plej-ofa izborio izuzetno dobrim nastupima u doigravanju. To je jedini tim u grupi od šest ekipa koji još nije poražen. Momci trenera Nikija Hajena nisu uspeli da pobede samo u dva od devet odigranih mečeva od kraja ligaškog dela sezone.

Konkretno, poslednja pobeda u gostima Anderlehtu bila je veliki korak ka osvajanju šampionata. Tim iz Brisela je ranije bio lider na tabeli, ali je FCB pobedom od 1:0 u Briselu zauzeo mesto na suncu.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Plavo-crni su promenili trenera pre početka prvenstvene runde i uspeh se vratio u Briž pod novim trenerom Nikijem Hajenom. FCB je u šampionsku rundu ušao tek na četvrtom mestu, ali je 18-struki prvak sada na vrhu tabele. Čak ni privremena eliminacija u polufinalu Lige konferencije od Fjorentine nije ostavila negativan uticaj na ekipu.

Hajen ne samo da je uspeo da stabilizuje odbranu, koja je primila samo šest golova u devet utakmica plej-ofa, već je i reaktivirao napad. Sa 21 golom, Klub Briž očigledno ima najbolju navalu u doigravanju, a posebno je bio precizan u domaćim utakmicama. Tim trenera Hajena je u četiri domaće utakmice plej-ofa postigao u proseku tri gola.

Međutim, Igor Tijago, najbolji strelac ekipe sa 18 golova, ne može da igra. Brazilac se povredio u pretposlednjoj utakmici, ali se i bez njega navala može opisati kao veoma moćna. Ostali ofanzivci kao što su Skov Olsen i Đutgla su takođe u pouzdanom stanju.

18.30: (1,53) Union Sen Žiloaz (4,30) Genk (6,00)

Union Sen Žiloaz je doživeo pravu dramu u poslednjoj ligaškoj utakmici prethodne sezone. Neposredno pred kraj utakmice protiv Klub Briža, domaći su još bili na putu ka osvajanju prvog pehara prvaka od 1935. godine, ali je ostao bez ičega.

Sada postoje znaci još jednog finala koji zaustavlja srce. Tim nemačkog trenera Aleksandera Blesina već sada može da bude zadovoljan kampanjom. Briselski tim je nedavno osvojio Kup Belgije i ovaj uspeh je takođe bio istorijski. Na kraju krajeva, trijumf je okončao veoma dug sušni period od više od 100 godina od poslednjeg osvajanja Kupa.

Ipak, momci sa Duden parka na putu su da "izgube" duplu krunu zbog slabog starta plej-ofa. Četiri poraza na startu doigravanje predstavljala su otrežnjujući rezultat za Sen Žiloaz, posebno ako se ima u vidu da su plavo-žuti završili ligaški deo sezone kao najbolji tim Župiler lige.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

18.30: (3,90) Antverpen (3,45) Anderleht (1,87)

18.30: (1,58) Klub Briž (4,10) Serkl Briž (5,70)

18.30: (1,53) Union Sen Žiloaz (4,30) Genk (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižUnion Sen ŽiloazAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara