Grejam Poter (Reuters)
Grejam Poter (Reuters)

Poter: Nismo uigrani jer je mnogo novih igrača, Enco je veličanstven

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 01:11

Trener Čelsija otkrio šta je nedostajalo za trijumf protiv Fulama, zbog čega je Mudrik izašao na poluvremenu i kako je Obamejan reagovao na vest o tome da nije regostrovan za Ligu šampiona

Čelsi je bez konkurencije bio najaktivniji tim zimskog prelaznog roka, na Stamford Bridž stiglo je osam fudbalera za koje je ukupno izdvojeno oko 330.000.000 evra. Trojca januarskih novopridošlica obrela su se u startnoj postavi, ukupno pet ih je igralo protiv Fulama, ali Čelsi nije uspeo da slomi otpor gradskog rivala.

Utisak nakon zimskog šopinga je da Čelsi nije doveo klasičnog napadača i zakrpio poziciju koja mu je bila najdeficitarnija, a to se vrlo dobro videlo i u duelu sa Kotidžersima završenom bez golova. Nije bilo previše kreativnosti u izvedbi ekipe Grejama Potera, a od 12 udaraca, samo tri su išla u okvir gola i sve ih je zaustavio Bernd Leno.

Izabrane vesti

"Bilo je dosta pozitivnih stvari i imam dobar osećaj. Od samog starta utakmice vladala je dobra atmosfera u timu. Saglasan sam, nismo dovoljno uradili po pitanju napadačke igre, nedostajalo nam je kreativnosti i to je nešto što bi morali više da prajtikujemo", rekao je Poter na konferenciji nakon utakmice i nastavio: "Siguran sam da ste videli da se tim preko puta nas vrlo dobro branio, da je to činio vrlo organizovano i da je baš ta trunka povezanosti, tečnosti, razumevanja nedostaja nama. To je razumljivo s obzirom da smo imali nekolicinu igrača koji su izašli iz povreda i nekoliko novih fudbalera u timu. To je situacija u kojoj se trenutno nalazimo. U Premijer ligi protiv dobro organizovanih ekipa sa pojedincima poput Mitrovića koji mogu da vam naprave probleme, morate biti spremni na sve. Ima pozitivnosti, video sam trud, želju i borbeni duh, ali kao ekipa koja napada, moramo da uradimo više."

Novinarima je posebno bila interesantna tema Pjer-Emerika Obamejana budući da je tokom dana odjeknula vest da nije registrovan za nokaut fazu Lige šampiona.

"Ne mislim da ćemo imati ikakvih problema jer je Pjer profesionalac, mada mi je jasno da je sigurno razočaran. Odluka je bila teška. Tri igrača su upala, dvojica su morala da izgube mesto. On je bio jedan od njih, ali nije ništa loše uradio. Želeli smo da damo Davidu (Datro Fofana prim. aut.) šansu danas kako bismo videli gde je trenutno. Verujem da ste videli taj jedan bljesak koji je prikazao danas. Pjer samo nije imao sreće i boriće se za mesto u timu do kraja sezone", rekao je trener Čelsija, a onda pojasnio kako se Obamejan danas našao u Milanu: "Trenirao je danas, trenirao je jako dobro, tako da je dobio slobodan vikend. Očekujemo ga ponovo od ponedeljka. Ovo je slobodan svet."

Zatim je Poter otklonio dileme čija je odluka bila da se Gabonac ne nađe u opticaju za mečeve Lige šampiona.

"Ko god da donosi odluku, uvek joj prethodi konverzacija, a ovo je bila moja odluka. Svakako da je bila teška, ponekad morate da donosite takve odluke, ali apsolutno nemam ništa protiv njega. Bilo mu je teško kada sam mu saopštio. Empatičan sam i osetio sam njegovo razočaranje, ali kao trener nosim tu vrstu odgovornosti."

Nije pomogao Čelsiju da pobedi, nije postigao, niti namestio gol, ali utisak je da se najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Premijer lige Enco Fernandes vrlo upečatljivo predstavio premijerligaškoj publici, a takođe i nagovestio šta bi od njega moglo da se očekuje u budućnosti. Nije izgubio niti jedan vazdušni duel, povezao je 59 dodavanja sa 87% uspešnosti, povratio devet lopti za svoj tim, kompletirao četiri duge lopte iz isto toliko pokušaja, bio besprekoran u startovima i duel igri.

"Mislim da se veličanstveno ponašao na terenu. Utakmica je bila teška, a on je pokazao kvalitet... Imali ste priliku da vidite šta je doneo ovom timu. Nije lako ni njemu, a ni nama jer nismo dugo zajedno. Videćete koliko će biti dobar i koliki će uticaj na tim imati. Ekipa je uzbuđena što je došao", zadovoljno je pričao Poter.

Mihajlo Mudrik je počeo utakmicu, ali je zamenjen već na poluvremenu.

"Nije povređen. Čitave nedelje bio je pod jakom prehladom, pa smo smatrali da je 60 minuta maksimu za njega na terenu. Na poluvremenu je osetio umor. Još mu doziramo minutažu i zbog pauze koju je imao tokom sezone u Šahtjoru, pa smo procenili da je 45 minuta prava mera za njega danas."

Pitanje svih pitanja je može li Čelsi do Lige šampiona što mu trenutno beži devet, a mogla bi celih 12 bodova?

"Siguran sam u potencijal koji posedujemo. Sledeći korak je da učvrstimo tim. To je izazov. Pred nama je još mnogo fudbala, ali istovremeno ne želim da traćim mnogo vremena brinući o tome šta će biti za četiri meseca. Želim da se fokusiram na naredni dan, naredni trening i narednu utakmicu."

Jirgen Klop i Pep Gvardiola imali su šta da kažu na konto Čelsijevog prelaznog roka i pojačanja. "Znate li šta su posledice eventualnog neplasiranja u Ligu šampiona" - bilo je pitanje novinara upućeno Poteru.

"Da, svestan sam toga i mislim da morate da posmatrate situaciju sveobuhvatno - i investiciju i obeštećenja i plate. Ponekad možete dovesti igrača za manje novca, ali mu dati ogromnu platu. Sve zavisi od toga kako sastavljate ugovor, na koji način se dogovarate. Sigurni smo u ono što radimo i mislim da je klub uradio dobar posao. Sada je na meni da unapredim ekipu", zaključio je Poter.


tagovi

ČelsiGrem PoterEnco FernandezPjer Emerik ObamejanMihajlo Mudrik

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara