Johanes Egeštajn (©AFP)
Johanes Egeštajn (©AFP)

Potera za Union Sen Žiluazom je u punom jeku

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 14:24

Antverpen večeras gostuje Kortrajku u zaostalom meču 21. kola i može da se primakne lideru na sedam bodova zaostatka

Potera za Union Sen Žiluazom je u punom jeku. Klub Briž i Antverpen su u "prašini" odličnog učinka novajlije iz Brisela, međutim jedini imaju čemu da se nadaju po pitanju šampionske trke iako su na devet, odnosno deset koraka. Antverpen ima meč manje u odnosu na konkurente, koji će da odigra večeras na gostovanju Kortrajku, u sklopu zaostalog duela 21. kola Župiler Pro lige (18.45).

Devetoplasirani Kortrajk tri dana posle poraza od Klub Briža ima još jedan veoma zahtevan duel, dok su Crveni imali samo dva dana odmora, tako da u tom pogledu i nemaju prednost.

Izabrane vesti

Kortrajk je definitivno zadovoljan trenutnim devetim mestom. U poslednjoj januarskoj utakmici na svom terenu dočekao je aktuelnog prvaka Belgije. Klub Brižu su posle dva remija bila potrebna tri boda i uspeo je da do njih dođe na terenu autsajdera. Iako je pobedio minimalnom razlikom pogotkom Basa Dosta, jasno je dominirao i mogao je da pobedi sa više golova razlike.

18.45: (3,80) Kortrajk (3,45) Antverpen (2,00)

Kortrajk je pre ovog meča remizirao u tri uzastopna prvenstvena duela, a posebno se ponosi remijem na terenu jakog Genta (2:2). Posle 24 meča tim u kojem igraju srpski internacionalci, golman Marko Ilić i štoper Aleksandar Radovanović, na kontu ima 34 boda. Dobra vest za Kortrajk je to što se njegov najbolji strelac Faiz Selemani vratio u tim, pošto je učestvovao na Afričkom kupu nacija sa Komorskim Ostrvima.

S druge strane, Antverpen je trenutno na trećem mestu sa 47 bodova posle 24 meča. U poslednjem duelu Crveni su iznenađujuće pobedili Gent u gostima (0:1). Utakmica je imala relativno očekivani tok. Domaći su stvarali više šansi, većinu vremena kontrolisali loptu, ali je gostujuća odbrana potvrdila visok kvalitet.

Antverpen nije poražen u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, u sklopu čega je trijumfovao tri puta. Mihael Frej nije uspeo da iskoristi penal u prošlom meču, ali već ima 18 prvenstvenih golova na kontu i deli prvo mesto sa Denizom Undavom iz Uniona.

ŽUPILER PRO LIGA - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

18.45: (3,80) Kortrajk (3,45) Antverpen (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKortrajkAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara