Hulk se vraća u ritam (©Reuters)
Hulk se vraća u ritam (©Reuters)

Povratak Hulka: U Venecuelu nije putovao, sad mora da reši meč

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.03.23. | 23:03

Atletiko Mineiro dočekuje Karabobo u revanšu drugog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores posle 0:0 u prvom duelu

Tim Atletiko Mineira smatra se jednim od velikih favorita za značajne titule ove sezone, sa vrednim sastavom, koji je spoj mladih i talentovanih sa iskusnim igračima, naviknutim na važne utakmice. Na ovaj način, čak i igrajući u kvalifikacionoj fazi, Galo je među najcenjenijima u pogledu pretendenata na titulu u Kopa Libertadores, tako da bi potencijalna eliminacija protiv Karaboba bila veliko razočaranje za njegove navijače.

Atletiko posle iznenađujućih 0:0 u prvoj utakmici noćas (01.30) na Mineirau u revanš duelu druge faze kvalifikacija praktično igra za opstanak na najjačoj klupskoj kontinentalnoj sceni. Na tlu Venecuele, u prvoj utakmici bilo je bez golova, tako da na ovaj način, ko pobedi u drugoj utakmici, plasiraće se u treću i poslednju fazu selekcionog procesa, u kojoj će se suočiti sa boljim iz okršaja ekvadorske Universidad Katolike i Miljonariosa iz Kolumbije. U slučaju da se utakmica ponovo završi nerešenim ishodom, izvodiće se jedanaesterci.

Izabrane vesti

Pošto su sve utakmice povučene iz Mineiraa zbog neslaganja sa administratorom stadiona, Galo je postigao dogovor da se vrati na korišćenje istog i debitovao je na ovom zdanju u subotu, 25. februara. U meču za 7. i pretposlednje kolo grupne faze šampionata Mineiro, Atletiko se u fudbalskom derbiju Minas Žeraisa sukobio sa Amerikom u duelu koji je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Kako su dva kluba već bila unapred klasifikovana za polufinale, meč je više izgledalo je kao prijateljski. Koeljo, koji je imao slobodnu nedelju na pripremama, bio je bolji u meču. Imali su loptu više od 60% vremena i stvorili su više prilika za šut, 11-8, čime su pokazali nadmoć u stopi udaraca ka golu protivnika. Ipak, prvi je poveo Atletiko golom Patrika u 23. minutu. Izjendačenje Americi u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre doneo Rikardo Silva, čime je i postavljen končan ishod ovog duela.

01.30: (1,10) Atletiko Mineiro (8,50) Karabobo (17,0)

Sa 17 bodova iz pet pobeda i dva remija, Galo je lider Grupe A. Ima pet bodova više od Atletik kluba, na drugom mestu. U poslednjem kolu igraće protiv Demokrate, na Governadoru Valadaresu. Za drugu utakmicu protiv Karaboba, trener Eduardo Kudet moći će da računa na povratak napadača Hulka nije mogao da putuje u Venecuelu pošto je bio pozitivan na Kovid-19, obavezna norma u zemlji, ali koja nije neophodna po propisima Kopa Libertadores 2023, tako da se smatra da je argentinski stručnjak, namenski izostavio najefikasnijeg igrača svoje ekipe kako bi ga odmorio za završnu fazu saveznog prvenstva i eventualnu treću rundu kvalifikacija.

U poslednjih pet odigranih utakmica ove sezone, zabeležene su dve pobede i tri remija bez poraza. Pobede su ostvarene protiv Patrosinensea i Demokrata de Sete Lagoas, pored toga što su remizirali sa Amerikom MG, Kruzeirom i takođe sa samim Karabobom. Igrajući kod kuće, ekipa Atletika zabeležila je nedavnu kampanju od šest pobeda, dva remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Na drugoj strani, Karabobo iz Venecuele ima mnogo manje popularan tim od svog protivnika, ali se pokazao konkurentnim izvukavši herojski remi u prvoj utakmici. Međutim, činjenica da se većinu vremena držao u odbrani, čak i igrajući kod kuće, predstavlja deo poteškoća sa kojima će se susresti na brazilskoj teritoriji, jer treba da poboljša učinak ako želi da eliminiše Atletiko.

U prvoj utakmici, Karabobo je zauzeo odbrambeni stav i prepustio brazilskom timu da kontroliše igru. Mineiro, koji je imao kontrolu nad loptom gotovo 79% vremena, razvio je gotovo od tri puta više prilika za šut, a ipak, najbolju priliku za gol na meču imali su Venecuelanci, koji je nisu iskoristili da šokiraju favorizovani tim iz Belo Orizontea.

Za revanš duel Venecuelanci ne bi trebalo da menjaju strategiju. U subotu, 25. februara, Karabobo, čak i igrajući kod kuće, nije mogao da odoli Deportivu Tačiri koji je slavio kao gost rezultatom 3:1 u duelu 4. kola prvenstva Venecuele. U četiri zvanične utakmice koje je tim iz venecuelanske Valensije odigrao ove sezone, zabeležena je samo jedna pobeda, protiv Zamore, dva remija kao sa Mineirom i Karakasom, kao i jedan poraz od već pomenutog Deportiva Tačire. U poslednjih 10 utakmica koje je igrao kao gost zabeležio je tri pobede, tri remija i četiri poraza.

Uzimajući u obzir odlučujuću prirodu meča, kao i činjenicu da se tako veliki porazi obično ne dešavaju često, Atletiko je veliki favoriti. Naročito protiv ekipe koja dolazi iz države sa najslabijim koeficijentom učinka svojih klubova u internacionalnim takmičenjima Južne Amerike.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO, REVANŠI

Utorak

Sero Portenjo - Kuriko Unido 1:0 (0:0), prvi meč 1:0

/Morales 51/

Sreda

Sporting Kristal - Nasional Asunsion 5:1 (0:0), prvi meč 0:2

/Avila 46, 67, Injasio 74, Lora 89, Korozo 90+5 - Kabaljero 47/

23.00: (1,33) Urakan (4,40) Boston (9,50), prvi meč 0:0

Četvrtak

01.00: (1,62) Independijente Medeljin (3,60) El Nasional (5,20), prvi meč 2:2

01.30: (1,10) Atletiko Mineiro (8,50) Karabobo (17,0), prvi meč 0:0

23.00: (1,35) Olvejz Redi (4,50) Magaljanes (8,00), prvi meč 0:3

Petak

01.00: (1,40) Fortaleza (4,10) Maldonado (7,75), prvi meč 0:0

01.00: (1,75) Miljonarios (3,35) Universidad Katolika (4,60), prvi meč 0:0

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresAtletiko MineiroHulkJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara