Nemanja Nikolić na meču sa Voždovcem, © Star sport
Nemanja Nikolić na meču sa Voždovcem, © Star sport

Pozajmljeni precrtani: Nikoliću ni strašan rafal u Subotici nije bio dovoljan za Partizan

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.07.20. | 16:55

Crno-beli ne računaju na još četvoricu fudbalera, među njima je i jedini osvajač pehara koji je pod ugovorom sa klubom iz Humske

Krenuo je Partizan sa pripremama za novu sezonu, Savo Milošević je „prozvao“ pulene u Zemunelu, a odazvalo mu se 29 igrača. U pitanju je gotovo nepromenjen sastav iz prošle sezone (Strahinja Pavlović otišao u Monako), „pojačan“ za nekoliko mladih fudbalera iz omladinske škole. Ono što upada u oči je da nema – povratnika.

Igrači koji su bili pozajmljeni prethodne sezone drugim klubovima nisu uspeli da ubede stručni štab Partizana da zaslužuju novu šansu u Humskoj 1. Sada je jasno da su potpuno precrtani.

Izabrane vesti

Plan je da svi koji su bili na pozajmicama, na njima i ostanu. Tu neće biti promena“, rekao je Milošević prvog dana priprema, mada je teško očekivati da svi nastave da igraju u sredinama gde su bili dosad.

Kada se pričalo o pozajmljenim igračima, pre svega se mislilo na Nemanju Nikolića, koji je imao odličnu prolećnu sezonu u Spartaku. Na osam utakmica za subotički tim postigao je šest golova, od toga dva upravo u duelu sa Partizanom. Kada se tome dodaju i tri pogotka jesenas za Vojvodinu, Nikolićev bilans u prethodnoj takmičarskoj godini je devet golova i pet asistencija na 19 mečeva. Sasvim solidan skor, ipak, nedovoljan za drugu šansu u Humskoj, procenila je struka. Što je i najveće iznaneđene od svih igrača koji su bili na pozajmicama, jer je Nikolić definitivno dokazao da ima štofa, ima najbolji odnos datih golova i minuta provedenih na terenu (začinjenih sa pet asistencija), a posebno upada u oči činjenica da je Umar Sadik celu takmičarsku godinu maltene sam izneo na plećima i da je Partizanu u borbi na tri fronta potreban još koji špic, pored Bojana Matića i mladog Nikole Štulića. Makar u rotaciji, ali...

Iako Partizan kuburi sa desnim bekovima, Luka Cucin nije uverio trenera na zimskim pripremama, koje je odradio sa Partizanom, da je dovoljno dobar da nosi crno-beli dres. Mladi defanzivac je prošlu sezonu proveo u Spartaku i Inđiji kao pozajmljen igrač, međutim, iako je imao zapaženih partija i dobru minutažu, nije dobio pozivnicu da danas pre podne dođe u „Zemunelo“.

Periša Pešukić protiv Rada, © MN PressPeriša Pešukić protiv Rada, © MN Press

Još jedan desni bek Partizana je na pozajmici, Periša Pešukić, koji je osvojio titulu sa ekipom podgoričke Budućnosti. I jedini je fudbaler crno-belih u tek okončanoj sezoni koji može da se pohvali peharom, međutim, s obzirom na to da crnogorsko prvenstvo još nije (zvanično) završeno, on svakako ne bi mogao da dođe danas na Teleoptik. Opet, jasno je da na njega Parni valjak ozbiljno ne računa, Nemanja Miletić će ostati desni bek, a priliku za dokazivanje dobio je momak iz podmlatka, Dragan Bojat (2003).

Od igrača koji su proletos bili „na zajmu“ crno-beli imaju i Petra Gigića, koji se vratio u Mačvu. Probudio se u finalnom delu sezone, postigao dva gola na tri utakmice, s tim da ni on poziv za prozivku nije dobio. Isti je izostao na adresu golmana Marka Jovičića, koji je sezonu proveo na Malti u dresu Hibernijansa, ali novu šansu u Partizanu neće dobiti. Na zimu mu ističe ugovor sa crno-belima.

Sva petorica fudbalera su u potrazi za novim angažmanima.



tagovi

FK PartizanpozajmiceNemanja NikolićLuka CucinPetar GigićMarko Jovičić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara