Karim Benzema i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Karim Benzema i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Prašina i blato: Kristijano Ronaldo bolji od Karima Benzeme

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 10:53

Al Itihad i Al Nasr se suočavaju u Džedi u jednoj od velikih utakmica u saudijskoj Pro ligi, a oba tima zaostaju za odbeglim liderom Al Hilalom

Kada je Karim Benzema ovog leta stigao u Saudijsku Arabiju, očekivalo se da on i Kristijano Ronaldo budu lideri timova koji će se takmičiti za titulu. Na polovini kampanje nacionalnog šampionata, Al Itihad i Al Nasr mnogo zaostaju za Al Hilalom, koji još nema poraza u ligaškoj sezoni. Dakle, na polovini šampionata Saudijske Arabije već je jasno da će ova bogata azijska država dobiti novog prvaka. Al Hilal hita ka osvajanju titule, negde u "prašini" ga prati Al Nasr, dok je Al Itihad u "blatu".

Plavi u svom taboru imaju velika imena kao što su

Izabrane vesti

Jasin Bono, Kalidu Kulibali, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić, i, pre svega, Aleksandar Mitrović

, koji je postigao 24 gola u 25 utakmica u svim takmičenjima. Al Hilal je neumoljiv i pored toga što mu nedostaje najveća zvezda Nejmar, koji je igrao samo pet mečeva pre nego što se povredio.

Al Itihad je razočarao ove sezone i trenutno ima 22 boda zaostatka za Al Hilalom, a njegova loša forma je dovela do toga da je bivši trener Nuno Espirito Santo otpušten u novembru kada su Tigrovi angažovali Argentinca Marsela Galjarda. Bivši šef River Plejta imao je "mešane" rezultate u gigantu iz Džede.

19.00: (4,80) Al Itihad (3,90) Al Nasr (1,62

Al Itihad posrće, vezao je dva poraza, a proteklog vikenda na svom terenu je senzacionalno izgubio od Al Raeda sa 1:3. Priliku za popravni tim iz Džede ima u utorak kada dočekuje Al Nasr. Ekipa za koju pored Ronalda igraju i Sadio Mane, Aleks Teljes, Ejmerik Laport, Marcelo Brozović i Taliska jedini je takmac lideru Al Hilalu, mada ima dvocifreni zaostatak. Portugalski as je gol-mašina i u plavo-žutom dresu tima iz Rijada. Postigao je 18 golova, jedan više od srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića, koji trese mreže u plavom dresu najtrofejnijeg tima u zemlji.

Al Nasr je krenuo slabije u kampanju, ali je počeo da pruža dobre rezultate i zaostaje za komšijama iz Rijada deset poena. Ipak, Kristijano Ronaldo je na visini zadatka i tim računa da portugalski veteran, koji je 17 puta ove sezone uspeo da zatrese mrežu uz devet asistencija, još nije rekao poslednju reč.

Al Nasr zaostaje za Al Hilalom 10 koraka, uz meč manje, pa mora da pobedi ako želi da drugi deo prvenstva učini neizvesnijim. Tim iz Rijada je vezao dva slavlja, a Al Itihad ima čak tri poraza na svom stadionu na osam utakmica u kampanji u kojoj brani šampionski tron.

Ovo je prvi meč ovih timova ove sezone, ujedno i prvo sukobljavanje Kristijana Ronalda i Karima Benzeme, legendi Real Madrida. Njihov poslednji susret bio je na odloženom turniru Euro 2020, a utakmica između njihovih reprezentacija završila je nerešenim rezultatom 2:2. Ronaldo i Benzema su odigrali 342 utakmice zajedno za Real Madrid, pri čemu je Portugalac postigao 47 golova iz Benzeminih asistencija, a špic rođen u Lionu postigao je 29 pogodaka na Kristijanova dodavanja.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Utorak

19.00: (4,80) Al Itihad (3,90) Al Nasr (1,62)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Kristijano RonaldoKarim BenzemaAl NasrAl ItihadAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara