Navijači Sparte (©AFP)
Navijači Sparte (©AFP)

Praški derbi za finale Kupa: Može li Sparta konačno da pobedi?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 14:06

Slavija bez poraza od najvećeg rivala na poslednjih 13 dvoboja

Treća bitka dva stara praška rivala ove sezone biće upriličena u polufinalu Kupa na Letni. Sparta bi da trofejem spasi sezonu, a Slavija teži drugoj duploj kruni u poslednje tri godine, pa derbi glavnog grada Češke ima dodatnu težinu (17.30).

Nije prošao ni mesec dana od poslednjeg dvoboja Sparte i Slavije. Tim iz Vršovica potvrdio je tada svoju višegodišnju dominaciju nad najmrskijim neprijateljem, ujedno kaparisavši odbranu krune. Slavija je slavila sa 2:0 posle golova Holeša i Tekla i tako produžila istorijski najdužu seriju bez poraza u derbiju na 13 susreta.

Izabrane vesti

17.30: (3,70) Sparta (3,35) Slavija (1,95)

Sparta nema dovoljno snažno uporište u težnji da se pridruži Plzenju u finalu najmasovnijeg takmičenja u zemlji. Puleni trenera Pavela Vrbe ostvarili su samo dve pobede na šest poslednjih mečeva, a poslednji put je igrala nerešeno u Liberecu u nedelju 2:2. Tamo je posle Pešekovih pogodaka čak gubila sa dva gola, ali su Karlson i Hložek sredinom drugog dela uspeli da izjednače.

Pomoćni trener Sparte Zdenjek Bečka nada se da će njegov tim prvi postići gol.

"Prvi gol će biti presudan. Ako budemo poveli imaćemo velike šanse. Slavija je izjavljivala da želi duplu krunu. Nisu nepobedivi i verujem da ćemo uspeti u svojoj nameri", rekao je Bečka.

Slavija je možda bila dobro raspoložena posle prethodnog Derbija "S", ali samo nakratko. Ubrzo posle njega usledio je debakl od Arsenala u Ligi Evrope, mada eliminacija iz međunarodnog takmičenja kao da nije teško pala momcima Jindriha Trpišovskog, jer su na potonjih pet duela pobedili u četiri navrata i jednom igrali nerešeno.

U poslednjem meču Slavija je deklasirala Plzenj sa 5:1.

"Motivacija je prisutna, jer sledi derbi, a mi želimo da pobedimo u svakom. Nije bitno da li je to Kup ili ligaška utakmica", istakao je štoper Slavije David Zima.

Gosti će sigurno biti bez povređenih Davida Hovorke i Abdalaha Sime, dok za Spartu neće igrati Libor Kozak, Ladislav Krejči i Andreas Vindhejm, a pod znakom pitanja su Polidar, Souček i Štetina. Srpski internacionalac Srđan Plavšić nalazi se u konkurenciji za meč.

ČEŠKA, KUP - POLUFINALE

Sreda

17.30: (3,70) Sparta (3,35) Slavija (1,95)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ČeškaSparta PragSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara