Martin Demikelis (©AFP)
Martin Demikelis (©AFP)

Pred Demikelisom izričita naredba - osvojiti sve

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.01.23. | 23:03

River Plejt startuje u prvenstvu Argentine sa novim trenerom, i to na neugodnom gostovanju Sentral Kordobi

U zagušljivom Santijagu del Esteru, gde u ovo doba godine noću temperatura ne pada ispod 32 stepena, River Plejt će debitovati u Profesionalnoj ligi 2023, gde će kao gost odmeriti snage sa Sentral Kordobom na stadionu Uniko Madre de Sidades uz arbitražu Fakunda Telja.

Milioneri nisu osvojili ništa prošle sezone i samo su gledali kako njihov najveći rival dva puta postaje šampion. S druge strane, Železničari se oslanjaju na potpuno novi igrački kadar u nadi će postići pozitivne rezultate. Ono što je sigurno, počinje novi turnir sa starim željama dva sastava koji će u ovoj sezoni težiti različitim dostignućima. Što se tiče domaćina, to je opstanak u eliti i borba za što bolji plasman, dok za gostujući tim kao i svake prethodne kampanje postoji izričito jasna naredba - osvojiti sve!

Izabrane vesti

El Miljonario debituje noćas (01.30) kada i zvanično počinje da prolazi kroz eru posle Marsela Galjarda. Nikome sa Monumentala nije lako, a naročito novom strategu Martinu Demikelisu, jer je sada već bivši trener bio jedan od najuspešnijih u istoriji kluba, a onima koji dođu biće zaista teško da ponove ono što je urađeno. Ipak, River će težiti da počne ovaj turnir pobedom protiv veoma nezgodnog rivala kao što je Sentral Kordoba.

Legendarni Mičo zna da neće moći da računa na nekoliko važnih fudbalera koji su još uvek na medicinskom oporavku i nemaju odobrenje lekara za nastupe, kao što su David Martinez, Paulo Dijaz, Nikolas De la Kruz, Agustin Palavesino i Matijas Suarez. Svestan svih ovih izostanaka, novi strateg Milionera posegao je za formacijom sa raznim referencama i rezervama, ali i sa nekim standardnim prvotimcima. Na golu će, po običaju, biti Franko Armani, dok će u odbrani po bočnim stranama delovati Andres Erera i Milton Kasko, a Džonatan Maidana i Emanuel Mamana će pojačati centralnu odbranu. Očekuju se i nastupi Enca Peresa, kao i Rodriga Aliendra i Ignasija Fernandeza, koji se vratio iz Atletiko Mineira. Napad će činiti Pablo Solari, Hoze Paradel i Migel Anhel Borha kao najistureniji u formaciji.

01.30: (4,60) Sentral Kordoba (3,60) River Plejt (1,80)

River Plejt se tokom predsezone dosta oslonio na prijateljske utakmice kako bi integrisao sva svoja pojačanja, ali i trenerski štab, koji je pretrpeo promene. Od sedam odigranih mečeva u predsezoni, Milioneri nisu izgubili nijednom i još su ostvarili šest trijumfa u ovom periodu, od kojih je poslednji bio protiv Vaska, ubedljivim rezultatom 3:0, u meču odigranom na teritoriji SAD-a. U međuvremenu, River Plejt se takođe suočio sa drugim sjajnim timovima, uključujući čak i nacionalne šampione kao što je Kolo Kolo, pokazujući punu snagu svog sastava. U poslednjih pet odigranih utakmica, tim je zabeležio četiri pobede i remi, pobedivši Vasko, Miljonarios, Monterej i Betis, pored toga što je remizirao sa Union La Kalerom. Kao gost, River je zabeležio učinak od šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz u poslednjih 10 zvanično odigranih utakmica.

Tim Sentral Kordobe je pre dve godine izašao iz druge lige i još uvek nije uspeo da ostvari dobre rezultate koji bi mu garantovali siguran opstanak u eliti. Tako je proteklu sezonu završio na 16. mestu. U Kupu Argentine nisu prošli prvo kolo, izgubili su od Himnasije iz Huhuja na penale. Pored toga, završio je među poslednjim pozicijama u Grupi B argentinskog Liga kupa.

Da bi pojačali svoj tim za sezonu 2023, Železničari su u svoje redove doveli čak 18 pojačanja, među kojima i idola Kolona Luisa Pulga Rodrigueza, kao i mladog vezistu Brajana Fariolija. Pored ovih igrača, na pozajmicu je stigao i Gonzalo Gonija, 24-godišnji defanzivac iz Godoj Kruza. Da bi dodatno ojačali odbrambeni deo, sklopili su dogovor i sa Marselom Benitezom, bivšim igračem Defense i Hustisije.

Trener Leonardo Madelon je krajem prošle godine preuze Sentral Kordobu i na raspolaganju ima potpuno nova lica u timu. Klub nije odigrao nijednu prijateljsku ili trening utakmicu da bi testirao taktiku pod novim rukovodstvom, tako da je većini noćašnji duel sa River Plejtom zvaničan debi za Železničare.

Njihov poslednji zvanični duel odigrao se u oktobru prošle godine, kada se suočio sa Velezom Sarsfildom i na kraju izgubio rezultatom 3:1, u kampanji znatno ispod očekivanja, ali se nada da ove godine neće praviti iste greške. Tim se dobro ojačao za ovaj ponovni susret sa svojim navijačima, međutim, pošto će ući na teren kao autsajder, tim teži da usvoji oprezniji stav protiv River, dajući prioritet odbrambenom sektoru.

U poslednjih pet utakmica ekipa iz Kordobe, zabeležena je samo jednu pobedu, bez remija i pet poraza. Igrajući kod kuće, tim je u poslednjih 10 odigranih utakmica zabeležio nedavnu kampanju od četiri pobede, dva remija i četiri poraza.

ARGENTINA 1 - 1. KOLO

Petak

Rosario - Argentinos Juniors 1:0 (1:0)

/Kandija 19/

Subota

Defensa i Hustisija - Urakan 2:4 (1:2)

/Fernandez 45, Barbona 49 - Heze 7, Gudinjo 43, Kordero 82, Garsija 86/

San Lorenso - Arsenal Sarandi U TOKU

23.15: (2,40) Estudijantes (3,10) Tigre (3,20)

23.15: (2,30) Taljeres (2,95) Independijente (3,60)

Nedelja

01.30: (4,60) Sentral Kordoba (3,60) River Plejt (1,80)

21.00: (2,40) Platense (2,95) Njuels (3,40)

23.15: (2,45) Kolon (3,10) Lanus (3,10)

21.15: (2,30) Instituto (3,00) Sarmijento (3,50)

23.15: (1,65) Rasing (3,60) Belgrano (6,00)

Ponedeljak

01.30: (1,77) Boka Juniors (3,40) Atletiko Tukuman (5,20)

21.00: (2,80) Barakas Sentral (3,05) Godoj Kruz (2,70)

23.55: (2,40) Banfild (2,95) Union Santa Fe (3,40)

23.55: Velez - Himnasija

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1River PlejtSentral KordobaMartin Demikelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara