Pregovori s Komanom u ćorsokaku, Bajern krenuo po Adejemija

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 20:40

Postoji opcija da ga Salcburg zadrži na pozajmici...

Više nisu samo spekulacije, Bajern je počeo ozbiljno da radi na dovođenju mladog napadača Salcburga Karima Adejemija (19). Novopečeni nemački reprezentativac igra sezonu karijere u dresu austrijskog šampiona. Na 16 utakmica ostigao je 11 golova (ima i dve asistencije), a posebno se istakao u dva meča Lige šampiona.

Adejemija već duže vreme snimaju i Liverpul, Lajpcig, Dortmund, međutim on ne krije da bi najradije u Minhen. Podsetimo, ovaj momak je na početku karijere igrao za Bavarce, ali je zbog nediscipline morao da napusti klub kada je imao svega devet godina.

Izabrane vesti

"Imam želju da se vratim. Ako mi budu poslali ponudu mislim da ću izabrati taj put. Želim da pokažem svima u tom klubu koliko mogu i da je bila greška što su me oterali. To me je motivisalo sve ove godine", poručio je nedavno 19-godišnji golgeter, kada se prvi put pomenula mogućnost da ga Bajern kupi.

Karim Adejemi stigao je u Salcburg iz Unterhahinga za nešto više od 3.000.000 evra pre tri godine. Njegovi roditelji za koje veoma vezan ostali su da žive u predgrađuju Minhena. Iz tog razloga odbio je selidbu u Englesku 2018, već je otišao samo 145 kilometara dalje, u Mocartov grad.

I ovaj podatak daje prednost Bajernu u odnosu na ostale konkurente.

Uzgred, Salcburgu bi najviše mogla da odgovara upravo ponuda nemačkog šampiona, koji je navodno spreman da ostavi Adejemija na jednogodišnjoj pozajmici u redovima asustrijskog šampiona.

Mediji u Nemačkoj pišu kako Bajern pojačava aktivnosti na ovom polju jer pregovori oko novog ugovora sa Kingslijem Komanom ne idu u dobrom smeru. Adejemi može da igra na oba krila, međutim u Salcburgu ga koriste kao klasičnu "devetku".

Njegova tržišna vrednost iznosi oko 20.000.000 evra.


tagovi

Karim AdejemiTransferiRed Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara