Trener Dino Sikirić i Demir Jakupović (©FK Rudar)
Trener Dino Sikirić i Demir Jakupović (©FK Rudar)

Premijer liga BiH: Sarajevo pod imperativom, na Pecari duel timova u lošoj formi

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 11:40

Može li smena trenera da pokrene Rudar iz Prijedora?

Posle zanimljivih subotnjih mečeva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, večeras će biti spuštena zavesa na 13.kolo. Preostale dve utakmice ove runde igraju se u Sarajevu i Širokom Brijegu.

17.00: (1,40) Sarajevo (4,30) Posušje (7,50)

Izabrane vesti

Sarajevo u poslednje vreme igra ispod očekivanja i dosta promenjivo budući da je u minulih šest kola osvojilo svega šest bodova, pa je pobeda na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ stavljena pod imperativ. Pogotovo zbog jučerašnjih rezultata, bordo tim je trenutno bodovno poravnat sa Željezničarom i Borcem, a ima priliku da eventualnim trijumfom preskoči trećeplasiranu Slobodu i dodatno se približi drugoplasiranoj Tuzli Siti. Sve nabrojano biće dodatni vetar u leđa timu Gorana Sablića. Sve osim tri boda će se smatrati neuspehom.

Iako sezonu nisu otvorili kako se priželjkivalo, uspeli su u Sarajevu nekako da isplivaju iz mulja, uhvate priključak sa vrhom tabele, a raduje ih činjenica da su svi igrači napokon registrovani, pa Sablić ima više izbora. Za očekivati je da domaćin napadne od prvog minuta, ukoliko žele da igraju ozbiljnu ulogu, epitet favorita moraju da opravdaju.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Na Koševo stiže Posušje, trenutno na pretposlednjem mestu. Da se tim iz Hercegovine neće lako predati u borbi za opstanak govori činjenica da su se tokom prvenstvene pauze znatno pojačali u svim linijama tima. Stigla su tri proverena premijerligaška imena. Svakako, u prvom planu je upravo bivši igrač Sarajeva Slobodan Milanović, koji će danas imati priliku da debituje protiv nekadašnjeg kluba. Stigao je i ofanzivac Sinan Ramović koji je nosio dres Željezničara, a tu je još jedan bivši igrač tima sa Grbavice Luka Miletić. Dakle, Posušje ne planira da se preda u borbi za opstanak pa će danas na Koševu prodati što skuplje prodati kožu favorizovanom rivalu.

17.00: (1,57) Široki Brijeg (3,45) Prijedor (6,50)

Ako bi se u ovom trenutku gledalo koji timovi su u najlošijoj formi sigurno da bi današnji rivali bili u najužem krugu kandidata. Od početka sezone Široki igra po principu toplo – hladno, u ovom trenutku zaista niko ne može da garantuje u kojem će delu tabele tim sa Pecare završiti.

Ni promena trenera nije donela boljitak,Jure Ivanković je nastavio kako je Toni Karačić završio. Uspeo je Široki da upiše svega dva trijumfa, kod kuće protiv Leotara i Tuzla Sitija, danas je prilika za dokazivanje pred svojim navijačima, koji željno iščekuju povratak stare forme.

Ništa bolje ne igra ni Rudar. Ruku na srce, u poslednja četiri kola je osvojio četiri boda, ali su se u taboru novopečenog premijerligaša nadali boljem saldu. Njihov jedini cilj jeste opstanak, ali je turbulentna forma bila i uzrok promene trenera, tokom pauze je smenjen iskusni Nikica Milenković, a tim će danas voditi dosadašnji pomoćnik u stručnom štabu, Marko Tešić. Možda to bude šok terapija, kako bi sastav iz Prijedora ostao neporažen na Pecari, što bi mu mnogo značilo za nastavak sezone i opstanak u ligi, pošto je samo četiri boda udaljeni od pozicije koja vodi u niži rang.

BIH 1 – 13. KOLO

Petak

Velež - Zrinjski 0:1 (0:0)

/Bilbija 63/

Subota

Leotar – Borac Banjaluka 1:1 (1:0)

/Maksimović 24 – Vušurović 47/

Sloboda – Radnik Bijeljina 3:0 (0:0)

/Čivić 61, Maksimović 69, Beganović 90/

Željezničar – Tuzla Siti 2:1 (2:0)

/Vrhovac 4, Zdunjić 42 – Džaflić 65/

Nedelja

17.00: (1,40) Sarajevo (4,30) Posušje (7,50)

17.00: (1,57) Široki Brijeg (3,45) Prijedor (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EX-YU ligeex-Yu fudbalPremijer liga BiHŠiroki BrijegFK SarajevoRudar PrijedorBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara