Stadion Bilino polje u Zenici (©Reuters)
Stadion Bilino polje u Zenici (©Reuters)

Preporođeno Sarajevo u Zenici traži 4 od 4

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.08.22. | 12:00

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Feđa Dudić razmrdao učmalost na Koševu. Danas (20.00) na Bilinom polju stiže Tuzla Sitija u odloženom meču 1. kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Od početka ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, raspored je istumban. Svako kolo do sada bilo je nepotpuno, a utakmice se zbog sanacije terena igraju većinom na neutralnim terenima, pa se iz tog razloga svakodnevno odlažu. Krovna kuća BiH fudbala na velikim je mukama kako bi to sve uklopila, pa brže-bolje moraju naći način da sve nadoknadi. Iz tog razloga, posegli su za vanrednim terminima, pa će derbi koji je trebalo da otvori prvo kolo biti odigran večeras.

Izabrane vesti

Kada je ovog leta seo na klupu Sarajeva, novi trener Feđa Dudić konstantno je govorio o novom Sarajevu i ekipi koja će dobiti potpuno nove obrise. Naravno, to su reči svakog trenera koji sedne na klupu posrnulog tima, te se u novu sezonu ušlo sa dozom skeptizma. Ipak, kako stvari stoje, bivši trener Veleža je bio u pravu. Bordo tim igra preporođeno. U tri utakmice upisali su isto toliko pobeda, uz osam postignutih golova, mnogo pretrčanih kilometara, mnogo stvorenih šansi i napadačkoj igri.

20.00: (1,75) Sarajevo (3,45) Tuzla Siti (4,60)

Sve to, vratilo je navijače na tribine najvećeg stadiona u BiH pa se sa nestrpljenjem iščekuje svaka naredna utakmica Sarajeva. Upisane su pobede nad Borcem (3:1), Slogom (4:2) i Posušjem (1:0), pa će izabranici Feđe Dudića težiti da nastave maksimalan učinak, jer ih očekuje još jedan 'domaći' meč. Zbog navedenih problema s terenima, ovaj duel biće igran na stadionu Bilino polje, gde će bordo tim imati ulogu nominalnog domaćina. Možda i otežavajuća okolnost za Sarajevo, ali u klubu smatraju da će bez obzna to, navijači u velikom broju doći u Zenicu i podržati ekipu da ostane na čelu premijerligaške tabele.

Nismo mogli puno da upoznamo protivnika, jer je odigrao samo jedan meč protiv Slobode, a mečevi protiv Alkmara nisu relevantni. Tuzla Siti ima dosta novih igrača, jako ih cenim i poštujem trenera Dragana Jovića. Brzi su u napadu, te ćemo morati obratiti pažnju na njihov kontranapad i brzi izlazak. Što se tiče terena, sa ovog terena ja lično nosim lepe uspomene, a verujem i klub. Stadion je odličan, verujem da će naši verni navijači doći da nas podrže i da ćemo uspeti upisati pobedu“, istakao je trener bordo tima Feđa Dudić.

Iako možda zvuči neverovatno, ali posle četiri odigrana kola Tuzla Siti je odigrao samo jednu utakmicu. Razlozi su već dobro poznati, ali malo nerealno zvuči da jedan tim toliko zaostaje sa ostatkom lige, bez obzira što je imao probleme s terenom, ali i evropske obaveze. Sada će mlađi tuzlanski premijerligaš morati kako zna i ume da stiže ostale i da igra utakmice u ubrzanom rasporedu. Za vikend su u gradskom derbiju remizirali sa Slobodom (0:0).

Ako su prethodne tri nedelje imali zgnusnut raspored zbog Evrope, tako će biti i sada, ali zbog domaćeg prvenstva. Tim Dragana Jovića je mnogo menjao tokom leta. Imaće iskusni stručnjak mnogo posla da to sve uklopi, što je bilo i vidljivo u duelu sa Slobodom, a dodatni problem je definitivno taj što idu na noge zahuktalom Sarajevu. Upravo je o večerašnjem protivniku šef struke Tuzlaka govorio biranim rečima, ali šansu svoje ekipe vidi u tome što se igra na neutralnom terenu, ali i terenu na kojem se može 'igrati lopte'.

Sarajevo je zaista odlična ekipa što pokazuju njihovi rezultati u poslednje vreme. Njihova igra je avangardna, brza, Feđa Dudić je razigrao ekipu i odlično selektirao. Na svakoj poziciji imaju po minimalno dva kvalitetna igrača, tako da nas očekuje zahtevna i teška utakmica, ali mislim da imamo kvalitet i snagu da im odgovorimo. Raduje me što će uslovi za igru biti idealni i verujem da će navijači moći da uživaju“, istakao je Jović, trener Tuzla Sitija.

Ono što svakako treba istaći uoči ovog duela, jeste da Tuzla Siti u poslednja četiri susreta sa Sarajevom ne zna za poraz. Dva puta su trijumfovali (oba puta kao gosti), dok su dva puta remizirali na svom stadionu.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – ODLOŽENI MEČ 1. KOLA

Sreda

20.00: (1,75) Sarajevo (3,45) Tuzla Siti (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHFK SarajevoSarajevoTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara