Detalj kada je Borha Garsija postigao sjajan gol (©YouTube/printscreen)
Detalj kada je Borha Garsija postigao sjajan gol (©YouTube/printscreen)

Prepričavaće se kako je Eibar izgubio mesto u Primeri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 21:11

Za samo nedelju dana Baski od već viđenog putnika u najjači rang španskog fudbala do ostanka među drugoligašima

Neverovatno je šta se dogodilo fudbalerima Eibara u finišu sezone! U poslednjem kolu ligaškog dela s prvog mesta Segunde pali su na treće zbog poraza od fenjeraša i uveliko otpisanog Alkorona (0:1 golom u 90. minutu), a onda uprkos pobedi 1:0 u prvom meču plej-ofa sa Đironom, u revanšu na svom stadionu izgubili 0:2 i ostali bez finala.

Fantastičan pogodak Borhe Garsije iz voleja posle samo 49 sekundi dao je vetar u leđa Kataloncima, koji su na svom stadionu možda i imali tremu zbog prisustva Pepa Gvardiole na tribinama. Nije im pre tri dana bio dovoljan igrač više celo drugo poluvreme da bi stigli makar do remija, ali su na Ipurui odigrali dosta bolje, pre svega koncentrisanije u odbrani i konkretnije u napadu. Gol Garsije doneo im je produžetke, a njih su otvorili na identičan način, brzinskim pogotkom Kristijana Stuanija već u prvom minutu za, ispostavilo se konačnih, 2:0. Ovaj put nakon akcije iz kornera i sreće urugvajskog napadača da izbegne ofsajd.

Izabrane vesti

Zbog nesvakidašnjeg pravila u španskom fudbalu da u plej-ofu nema penala, nego je u slučaju nerešenog rezultata posle dve utakmice pobednik tim koji je dao više golova u gostima, a ako nema golova u dodatnih 30 minuta onda u finale ide tim koji je bio bolje plasiran na tabeli, Eibar je opet bio u nešto povoljnijoj poziciji. Ali, usledio je novi šok na samom startu dodatnih 30 minuta...

Prikazao je tim Gaizke Garitana bolju igru u ovom dvomeču, međutim, Mičelovi momci sjajno su se branili u revanšu, predvođeni 34-godišnjim golmanom Huanom Karlosom koji je u nekoliko navrata maestralno intervenisao. Čak 22 šuta uputili su domaći fudbaleri u revanšu naspram četiri Đironinih igrača, ali samo četiri su išla u okvir gola. U 78. minutu Karlos je imao i velikog saveznika u vidu prečke, nakon snažnog šuta Stoičkova.

Žaliće u Eibaru zbog te šanse, ali mnogo više zbog svega što im se dešavalo u poslednjih nedelju dana. Biće teško navijačima da objasne nekim budućim generacijama kako se to njihovi ljubimci ove sezone nisu plasirali u viši rang.

Đirona će treći put uzastopno igrati finale plej-ofa za promociju u Primeru. Rival će joj biti Tenerife, a trećeg putnika u najjaču ligu španskog fudbala, uz Almeriju i Valjadolid, saznaćemo posle mečeva 11. i 19. juna.

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Subota

Las Palmas - Tenerife 1:2 (0:2) /prvi meč 0:1/

/Kurbelo 71 - Galjego 3, 45+6 pen/

Nedelja

Eibar - Đirona produžecima 0:2 (0:1, 0:1) /prvi meč 1:0/

/Garsija 1, Stuani 92/


tagovi

EibarĐironaSegundaŠpanija 2Primera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara