Lusijano (©Reuters)
Lusijano (©Reuters)

Prioritet Sao Paula – Sudamerikana i Kup Brazila

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 23:10

Tim Rožerija Senija brani gol prednosti (1:0) sa Morumbija protiv Amerike Mineiro u revanšu četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u zemlji fudbala

Poslednji polufinalista Kupa Brazila za 2022. godinu biće poznat noćas (02.00), u revanš okršaju između Amerika Mineiro i Sao Paula na stadionu Rajmundo Sampajo, poznatijem kao Independensija, u Belo Orizonteu. U prvoj utakmici, Trikolori su iskoristili prednost domaće publike i slavili minimalnim rezultatom na Morumbiju.

Sao Paulo će u slučaju nove pobede ili remija moći da nastavi borbi za jedinu titulu koja mu nedostaje u klupskim vitrinama. S druge strane, Koeljo, da bi preokrenuo situaciju, biće mu neophodna pobeda sa dva ili više golova razlike, dok uspeh sa minimalnom razlikom vodi u penal-rulet.

Izabrane vesti

Sao Paulo i Amerika Mineiro su jedva uspeli da spuste loptu kako bi stvorili prilike. Uz snažnu podršku navijača, Trikolori su uspeli da ostvari veći posed lopte, ali je to naletelo na dobru markaciju gostiju. Bez pronalaženja prostora, tim Sao Paola nije uspeo u razmeni pasova i nije predstavljao nikakvu opasnost za gol koji je branio Mateus Kavičioli. Koeljo je pokušao da iskoristi kontranapade, ali nije uspeo da bude efikasan. Od sredine prvog poluvremena, bez pronalaženja prostora na sredini, Sao Paulo je počeo da igra na duge lopte i igru iz vazduha, sve dok nije iskoristio skok Lusijana posle jednog od centaršuteva za minimalnu prednost pred odlazak u Belo Orizonte.

02.00: (2,55) Amerika Mineiro (3,05) Sao Paulo (2,75)

Amerika će izaći na teren Independensije, sa velikom željom da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, a trenutak za to je veoma povoljan. Ekipa je puna samopouzdanja i dolazi sa odličnim nizom iz Serije A, gde je predhodnog vikenda ostvarila i četvrtu uzastopnu pobedu u takmičenju, treći posle poraza od Trikolora na Morumbiju.

U meču protiv Santosa u Brazileirau, Amerika je bila mnogo bolji tim. Pogodak koji je obezbedio pobedu postigao je Pedrinjo, na asistenciju Marlona, posle samo 15. minuta igre. Na ovaj način, Koeljo je stigao do 30 osvojenih bodova iz devet pobeda, tri remija i deset poraza, i sada zauzima osmo mesto u Serije A. To je šest bodova ispod Internasionala, koji se nalazi na šestom mestu i poslednji je klub u zoni klasifikacije za učešće u narednom izdanju Kopa Libertadores.

Kao domaćin, Amerika ima nešto slabije nastupe i zauzima deveto mesto po učinku u dosadašnjem delu sezone. Od 33 boda koliko je imao u opticaju na Independensiji, tim predvođen trenerom Vagnerom Mansinijem osvojio je 20 iz šest pobeda, dva remija i tri poraza, uz 13 postignutih i 10 primljenih golova.

Sao Paulo je pre četiri dana uspeo da prekine niz od šest utakmica bez pobede u Seriji A. Posle četiri remija i dva poraza, savladan je Red Bul Bragantino sa 3:0 na Morumbiju, zaustavivši silaznu putanju u nacionalnom prvenstvu, koje sudeći po novim momentima, zauzima poslednje mesto na listi prioriteta. Ekipa Rožerija Senija sada je najveću pažnju usmerila na Kopa Sudamerikanu u kojoj se plasirala u polufinale.

Sao Paul zauzima tek 11. poziciju na tabeli. Od 33 boda koliko je imao u opticaju van svog stadiona, tim Rožerija Senija osvojio je tek 10, i to iz jedne pobede, sedam remija i tri poraza, uz 11 postignutih i 14 primljenih golova.

Sa prednošću stečenom u prvom meču, Amerika nema alternativu osim da spusti loptu i pokrene ofanzivne akcije, dok Sao Paulo ima priliku da igra strpljivo i čeka priliku iz kontri.

--------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KUP BRAZILA, ČETVRTFINALE - REVANŠI

Četvrtak

Fluminense - Fortaleza 2:2 (0:2) /prvi meč 1:0/

/Ganso 64p, Kano 72 - Nino 12ag, Silvio Romero 45+1/

Atletiko PR - Flamengo 0:1 (0:1) /prvi meč 0:0/

/Pedro 57/

Korintijans - Atletiko GO 4:1 (1:0) /prvi meč 0:2/

/Žil 42, Juri Alberto 50, 56, 72 - Velington Rato 87/

Petak

02.00: (2,55) Amerika Mineiro (3,05) Sao Paulo (2,75) /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

BrazilKup BrazilaJužna AmerikaAmerika MineiroSao PauloRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara