Foto: Reuters
Foto: Reuters

Problem za Rosonere: Zenit poslao ponudu za Vlašića, CSKA razmišlja da je prihvati

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 11:21

Na potezu je Milan

Odlaskom Hakana Čalhanoglua u redove gradskog rivala, ostala je velika rupa u veznom redu Milana. Rosoneri bi želeli da je popune angažovanjem Nikole Vlašića iz moskovskog CSKA, ali ne uspevaju da pronađu dogovor sa Armejcima. Sada se u čitavu priču umešao Zenit i dodatno otežao posao klubu sa San Sira. Gazeta prenosi da je klub iz Sankt Peterburga poslao ponudu tešku 25.000.000 evra u glavni grad Rusije.

Ideja Milana je da Vlašića preseli u svoje redove na pozajmicu sa pravom otkupa, ali klub iz Moskve zbog finansijskih problema želi odmah da zaradi ili da makar od Italijana izvuče garanciju da će po isteku kratkoročne saradnje otkupiti ugovor hrvatskog fudbalera za unapred dogovoren novac. Armejci se nadaju zaradi od 30.000.000 evra za bivšeg igrača Evertona.

Izabrane vesti

Ponuda Zenita je zato veoma primamljiva. Prilično izdašna i konkretna, a spreman je i hrvatskom reprezentativcu da ponudi značajno veću platu od one koju trenutno ima. Vlašić u Moskvi zarađuje 3.000.000 evra po sezoni. Zbog svega, CSKA ozbiljno razmišlja da je prihvati, čak iako bi na taj način razočarao navijače kluba, jer bi pojačao jednog od najvećih rivala u ruskoj Premijer ligi. Ipak, zbog finansijskih problema uprava mora što pre da zaradi određeni novac, pa bi 25.000.000 evra iz Sankt Peterburga značajno popravili sitauciju.

Sada je na potezu Milan. Mora da promeni stav. Pozajmica sa pravom otkupa više ne igra, pa će Rosoneri morati da pristanu na obavezan otkup. Jasno je da u ovom trenutku nisu sposobni da pariraju Zenitovoj ponudi. Dobra vest za italijanskog velikana je Vlašićeva želja da mu se pridruži. Hrvat bi voleo da se preseli u prestonicu mode, čak je voljan i da prihvati manju ponudu one koju je dobio od Zenita. Ne želi ni da se zamera navijačima moskovskog CSKA.

Ipak, pitaju se Armejci. Čini se da su sve bliži donošenju odluke da prihvate ponudu iz Sankt Peterburga. Zato će Milan morati hitro da reaguje i ponudi Moskovljanima adekvatniju ponudu.

Ukoliko Vlašić na kraju završi u Zenitu, Milan ima i dve alternative. U pitanju su Julijan Brandt iz Borusije Dortmund i Marcel Zabicer iz Red Bul Lajpciga.



tagovi

Nikola Vlašićletnji prelazni rok 2021MilanCSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgJulijan BrantMarsel Zabicer

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara