Foto: Reuters
Foto: Reuters

Problemi u raju: Foden i Griliš preterali sa slavljem, Gvardiola ih sankcionisao

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 14:05

Španac bez milosti prema engleskim reprezentativcima

Četa Pepa Gvardiole na impresivan način korača kako na premijerligaškom tako i na međunarodnom frontu, a uspesi u nizu bili su povod za proslavu u kojoj su Džek Griliš i Fil Foden ipak malo preterali.

Sitijev dvojac je ubedljivu pobedu nad Lidsom (7:0) proslavio izlaskom u noćni klub i provodom čije su se posledice odrazile i na stanje fudbalera na sutrašnjem treningu.

Izabrane vesti

Iako je Gvardiola dozvolio svim svojim izabranicima da po volji koriste slobodno vreme, činjenica da su Griliš i Foden došli na oporavak vidno iscrpljeni od noćnog provoda bila je povod za kritike.

Besan jer dvojac nije imao mere u slavlju strateg Sitija je vezne fudbalere izostavio iz startne postave za gostovanje na Sent Džejms Parku uz jasnu poruku da neće tolerisati buduće ispade.

Uprkos izostanku tandema, Građani su na gostovanju Svrakama stigli do rutinske pobede (4:0), a odluku da Foden i Griliš provedu čitav meč na klupi Gvardiola je obrazložio posle utakmice.
"Nisam rotirao igrače, već sam pružio šansu fudbalerima koji su zaslužili da igraju. Ovi momci su zaslućili, a ne drugi", kazao je Španac.

Govoreći za BBC radio Gvardiola je potom istakao određene zahteve po pitanju ponašanja igrača.
"Tokom Božića ću posebno obratiti pažnju na ponašanje igrača, kako na terenu tako i van njega. Ukoliko je slika koju fudbaleri ostavljaju van terena neispravna, neće biti u timu. Moramo da budemo koncentrisani u svakom trenutku jer su praznici, pregršt je stvari koje mogu da nam skrenu pažnju, ali je potrebno da održimo fokus", istakao je Gvardiola.

U Ligi šampiona Siti se plasirao u narednu fazu takmičenja kao prvoplasirani tim Grupe A, ispred Pari Sen Žermena, a čeonu poziciju Građani zauzimaju i u Premijer ligi gde su tri boda ispred prvog pratioca, Liverpula.


tagovi

Fil FodenDžek GrilišPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara