Foto: AFP
Foto: AFP

Prodat najbolji igrač Santa Klare: Dao gol Partizanu, pa potpisao za klub iz Saudijske Arabije

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 19:01

Prvi strelac portugalskog kluba karijeru nastavlja u Al Šababu

Dan nakon pobede nad Partizanom (2:1) Santa Klara je realizovala kapitalni transfer prodavši najboljeg strelca Karlosa Žuniora saudijskom Al Šababu. Ofanzivac koji se najbolje snalazi na desnom krilu potpisao je sa timom iz Džede trogodišnji ugovor, a prema pisanju medija u Arabiji i Portugaliji vrednost transfera je 3.000.000 evra.

Vicešampion Saudijske Arabije najavio je jednog od glavnih aduta Daniela Ramosa u prethodnom periodu kao veliko pojačanje u trci za prvo mesto, ali nije definisano da li će se klubu priključiti pre ili nakon revanša sa Partizanom.

Izabrane vesti

Ukoliko su informacije po pitanju obeštećenja tačne, trensfer Karlosa Žuniora je drugi po visini u klupskoj istoriji, iza prošlosezonskog prelaska Zaidua u Porto za 4.000.000 evra, a da je imao udela u ovoj prodaji moći će da se pohvali i Partizan, s obzirom na to da je upravo Brazilac načeo crno-belu mrežu u jučerašnjem duelu.

Pogodak u 4. minutu plej-ofa za Ligu konferencije za vođstvo Santa Klare bio je šesti ove sezone hitrom ofanzivcu, a 26-godišnji fudbaler ostaće upisan u istoriji kao najbolji strelac kluba u najkvalitetnijem portugalskom takmičenju.

Brazilac je za tim sa Azorskih ostrva prethodne sezone postigao 14 golova i bio među najzaslužnijima za najbolji plasman u istoriji i šesto mesto.

U novoj sredini od Žuniora se očekuje da nadomesti izostanak Muhanada Asirija koji je iznenada doneo odluku da ode u fudbalsku penziju iz privatnih razloga, a tandem u napadu Brazilac će činiti sa Odionom Igalom, nekadašnjim igračem Mančester Junajteda.

Fudbalera koji je put gradio između ostalog kroz Atletiko Mineiro, Internasional i Rio Ave, u novom klubu dočekaće još jedno ime poznato širokoj fudbalskoj javnosti Ever Banega, Argentinac koji ekipu Al Šababa predvodi sa kapitenskom trakom.

Imajući u vidu da je Brazilac veoma važan adut portugalskog kluba u Beogradu će se sa posebnom pažnjom osluškivati vesti sa Bliskog istoka i informacija da li će krilo u novu sredinu stići pre ili posle revanša sa Partizanom. Praksa je da se klubovi ne odriču najvažnijih aduta pred odlučujuće utakmice, a srpski i portugalski tim za manje od nedelju dana boriće se za mesto u grupnoj fazi Lige konferencije koje nosi minimum oko 3.000.000 evra, te je vest o prodaji prilično iznenađujuća. Sa druge strane, ne bi bio presedan da Al Šabab prihvati dolazak Žuniora nakon utakmice u srpskoj predstavnici, ali takva odluka nosi sa sobom rizik od potencijalne povrede skupe investicije.

Al Šabab je prethodne sezone prvenstvenu trku završio na drugoj poziciji, četiri boda iza Al Hilala, a pre igrača Santa Klare već je angažovao jedno pojačanje iz Portugalije ovog leta - Paulinja, veznog igrača Boavište čija je sloboda plaćena 1.000.000 evra.




tagovi

Santa KlaraSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara