foto: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić
foto: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić

Provera koja obećava: Zvezda pregazila Slask, akcije kao iz udžbenika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 16:51

Crveno-beli ubedljivi protiv četvrtoplasiranog tima poljskog prvenstva

Imaju razloga za zadovoljstvo u Crvenoj zvezdi posle prve provere na pripremama u Turskoj. Četvrtoplasirani tim poljskog prvenstva, Slask iz Vroclava savladan je ubedljivih 4:0, ali ono što će posebno radovati Dejana Stankovića i njegov stručni štab jeste tečna i vrlo sigurna igra crveno-belih. Nije delovalo da su igračima "teške noge" posle napornih kondicionih treninga na Kipru.

Prvo poluvreme odigrano je u gotovo takmičarskom ritmu. Zvezdin rival je prvi zapretio, i to u dva navrata, ali Cila nije bio precizan, dok je oštar šut Bartolomeja Pavlovskog sa 17 metara odbranio Milan Borjan. Posle tih akcija, srpski šampion je preuzeo inicijativu i diktirao tempo do kraja.

Izabrane vesti

Seriju golova otvorio je Mirko Ivanić u 34. minutu, kada je ostao sam na drugoj stativi posle centaršuta Bena iz kornera i glavom prosleđene lopte Degeneka. Na 2:0 povisio je Dijego Falćineli u 44. minutu, a pogotku je prethodila prelepa razmena pasova Gajića, Kange i italijanskog napadača, koji je potom šutirao u dalji gornji ugao.

Vredno pomena iz prvog poluvremena je i debi Aksela Bakajoka. Bivši član Intera i Sent Galena odigrao je prvih 20 minuta utakmice, ali ga je onda Stanković zamenio Željkom Gavrićem. Nije delovalo da se radi o povredi, niti je Francuz pravio greške zbog kojih bi morao na hlađenje, već su u stručnom štabu crveno-belih verovatno želeli da ga poštede preopterećenja, jer ove sezone nije igrao takmičarski fudbal i sigurno će mu trebati određeno vreme da uđe u ritam.

U pauzi između dva poluvremena Stanković je promenio golmane, Popović je ušao umesto Borjana, a od 60. minuta šansu su dobili i ostali igrači s klupe. Ipak, pre izlaska iz igre, Falćineli je stigao da se po drugi put upiše u strelce. Bilo je to u 58. minutu posle možda i lepše akcije nego za 2:0. Napad je počeo od Popovovića, zatim je Gajić poslao dijagonalu sa desne strane, loptu prihvatio Ivanić, pa proigrao Rodića, a on spojio sa golom Falćinelija.

Konačnih 4:0 u 73. minutu postavio je Milan Pavkov, posle vrlo lepog dodavanja Veljka Nikolića iz prve kroz sredinu.

Narednu proveru Zvezdini fudbaleri imaće protiv ruske Ufe 25. januara, a nastavak sezone je 6. februara, kada gostuju u Novom Pazaru.

CRVENA ZVEZDA: Borjan (46. Popović) - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Bakajoko (20. Gavrić, 76. Krstović) - Falćineli. Od 60. minuta: Srnić, Eraković, Milunović, Gobeljić, Odada, Petrović, Vukanović, Nikolić, Pavkov.

SLASK (startna postava): Šromnik - Janašik, Puerto, Tamaš, Štiglec, Palaševski, Šobota, Prašelik, Cila, Pavlovski, Ekspozito.







tagovi

Dejan StankovićDijego FalćineliMirko IvanićAksel BakajokoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara