Karim Benzema tokom grupnog fotografisanja (©Reuters)
Karim Benzema tokom grupnog fotografisanja (©Reuters)

Prva tema u Francuskoj: Šta je Benzema zamerio Dešanu i gde je zapelo sa ostatkom ekipe?

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 04:58

Osvajaču Zlatne lopte navodno jako zasmetalo to što ga se Didije Dešan odrekao tako lako nakon povrede...

Glave se možda jesu ohladile, ali u francuskoj javnosti i dalje se naveliko komentariše, spekuliše i diskutuje o sve brojnijim detaljima koji isplivavaju iz svlačionice Trikolora posle neslavnog kraja Mundijala u Kataru i gubitka titule od Argentine nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Već su se pojavile razne verzije priča zašto je i kako reprezentacija pukla na kraju, od toga da je Benžaman Pavar bio jedan od otrova u sastavu, preko navodnih sukoba mišljenja Kilijana Mbapea i stručnog štaba Didijea Dešana do svega što danima kruži oko statusa Karima Benzeme...

Izabrane vesti

28. decembar, 21.00: (1,30) PSŽ (6,25) Strazbur (10,0)

Osvajač Zlatne lopte je dan posle završetka Mundijala objavio kraj reprezentativne karijere, no kroz ceo turnir francuski golgeter je putem društvenih mreža slao kriptične poruke kojim je ostavljao čitaocima da sami izvlače zaključke. A oni su uglavnom isti - Benzemi je teško palo to što nije igrao na Mundijalu, a izgleda da je posebno zamerio Didijeu Dešanu to što ga se tako lako odrekao iako je imao problema sa povredom levog kvadricepsa. To je, uostalom, bio i zvaničan razlog zbog kojeg je najbolji igrač Real Madrida ostao bez minuta u Dohi.

Ovom temom detaljnije se bavio Radio Monte Karlo, koji inače potpisuje saznanje o Benzeminoj ljutnji. Navodi se da je njegov odlazak iz reprezentacije završen po kratkom postupku kada je magnetna rezonanca utvrdila da postoji zdravstveni problem, iako je on teoretski mogao da zaigra za Francusku kako je turnir odmicao. Uostalom, on je igrao u Realovoj trening utakmici protiv Leganesa, mada je to daleko od nivoa koji zahteva sama završnica Svetskog prvenstva...

Kroz rečenice se ipak izvlači zaključak da je Benzema verovao da može da igra i pomogne saigračima. To se nije dogodilo, a Dešan na kraju nije vodio zamenu za njega iako je na to imao pravo. To je učinio kada je menjao povređenog Kristofera Nkunkua za Kolo Muanija.

Dok je Benzema očto s jedne strane verovao da može da igra, RMC piše da je Dešan želeo da od prvog dana i utakmice sa Australijom ima sve igrače maksimalno spremne da iznesu teret završnice turnira i velikog broja utakmica u kratkom periodu. Tu se Benzema nije uklapao i zbog toga ga nije bilo. Doduše, RMC podseća da je Dešan dao popust Rafaelu Varanu koji je zaigrao u drugom kolu protiv Danske. S tim da je njegova povreda bila manjeg stepena od one njegovog nekadašnjeg saigrača iz Reala.

Na kraju, šuška se i o netrpeljivosti koja je postojala između Benzeme i ostatka tima. Sada uveliko društvenim mrežama kruže video snimci sa zajedničke večere reprezentacije pred Evropsko prvenstvo, gde je poseban fokus bio na tome kako kapiten Ugo Loris i ponajbolji igrač selekcije Antoan Grizman nisu sa oduševljenjem prihvatili Benzemin povratak u tim. Navodno, netrpeljivost se prenela i na okupljanje pred Mundijal, pogotovo jer Francuska na Euru nije uradila ništa značajno, pa se posle finala u nedelju čak povela diskusija na temu da li je Karimovo prisustvo zapravo razorilo ekipu.

Da zaista nešto ne štima govori i odluka Realovog napadača da odbije poziv predsednika države Emanuela Makrona da iz lože u Dohi zajedno gledaju finale, kao i to što je na društvenim mrežama na pitanje pratilaca da li bi se vratio u tim samo kratko odgovorio: "Ne zanima me..."

Mnogo je još pitanja na koja javnost u Francuskoj čeka odgovor. Od toga koji su tačni razlozi Benzemine ljutnje, do toga hoće li Dešan nastaviti da vodi reprezentaciju i u budućnosti...


tagovi

Karim BenzemaFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara