Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Prvi pokušaj nije uspeo, sledi drugi: Matador na pragu Bombonjere

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 06:10

Edinson Kavani bi u junu mogao da pojača Boku Juniors. Urugvajcu narednog meseca ističe ugovor s Mančester junajtedom

Pre dve godine je Edinson Kavani bio blizu dresa Boke Juniors. Jedan od čelnika plavo-žutih Huan Ramon Rikelme želeo je Urugvajca da dovede u slavni klub, ali je iskusni napadač ostao u Evropi. Dres Pari Sen Žermena zamenio je za Mančester junajtedov. Novi pokušaj uslediće ovog leta.

Kako pišu britanski mediji, a prenosi Ole, Kavani je u pregovorima s Bokom. Veteranu ugovor s timom sa Old Traforda ističe u junu. Ima sezonu za zaborav. Posle prve sezone u Junajtedu kada je postigao 17 golova, Kavani je letos odbio nekoliko ponuda, ostao je u crvenom dresu. Trebalo je da bude prvi špic, ali dolaskom portugalskog asa Kristijana Ronalda u smiraj prelaznog roka krajem avgusta izgubio je mesto u startnoj postavi. Imao je i mnogo problema s povredama. Urugvajac je ove godine bio starter na samo četiri meča, a ima mizeran učinak od dva gola, i to protiv Totenhema i Njukasla.

Izabrane vesti

Ole piše da Kavani ima ponude iz Španije. Nekoliko puta je isticao da bi voleo karijeru da završi u Boki Juniors.

Mislim da će Kavani da bude s nama. Stalno pričam s njim. U decembru 2020. godine mi je rekao da želi da dođe. Naravno, ne možemo da se takmičimo u finansijskom smislu s timovima iz Evrope. Ako Kavani želi, vrata su mu širom otvorene“, rekao je Huan Ramon Rikelme.

23.55 (2,80) Union Santa Fe (3,00) Defensa i Hustisija (2,55)

Boka Juniors od napadača ima povratnika u klub, Darija Benedeta (osam golova na 10 utakmica ove sezone), Lukasa Vaskeza i Nikolasa Orsinija. Karijeru je prošle sezone završio legenda kluba, miljenik navijača Karlos Tevez. Dolazak popularnog Matadora sigurno bi „zapalio“ navijače velikana s Bombonjere. Boka želi da povrati primat u Argenitni od gradskog rivala River Plejta i da opet napadne trofej Kopa Libertadores.

Kavani je već 15 godina u Evropi. Posle matičnog Danubija, dugo je igrao u Italiji, četiri godine u Palermu i tri u Napoliju, da bi od 2013. do 2020. bio član Pari Sen Žermena. Kao slobodan igrač je leta 2020. potpisao je za Mančester junajted. Izvesno je da napušta Junajted koji od leta preuzima Holanđanin Erik Ten Hag, doskorašnji strateg Ajaksa.

Urugvajac ima 35 godina i naredni klub će mu verovatno biti poslednji u bogatoj karijeri. Navijači Boke veruju da će sleteti na kultnu Bombonjeru. Iskusnog napadača krajem godine očekuje i Mundijal u Kataru, a u napadu će imati žestoku konkurenciju u napadaču madridskog Atletika Luisu Suarezu i sve boljem asu Benfike Darvinu Nunjezu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

Boka juniorsMančester JunajtedEdinson KavaniHuan Roman Rikelme

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara