(©Reuters)
(©Reuters)

Prvi pravi Olićev ispit: CSKA staje na crtu Zenitovom dželatu

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 12:40

Kup Rusije: Moskovski Dinamo protiv Samare overava plasman u polufinale

Moskovski CSKA sve je dalje od borbe za titulu u Rusiji. Posrtali su Armejci posle zimske pauze pod komandnom palicom Viktora Gončarenka, pa je rastanak bio neminovan. Beloruski stručnjak ustupio je kormilo CSKA Ivici Oliću. Angažovanje Hrvata koji prethodno nije vodio nijedan klub mnoge je iznenadilo, a Olić se na premijeri navijačima predstavio pobedom. Sledeća stanica – kup, takmičenje u kojem je realnije da Armejci pucaju na trofej, nego u prvenstvu.

Odmakao je Zenit, bliži se dvocifrenoj razlici u prvenstvu i po svemu sudeći ta prednost će za Ivicu Olića i njegove momke biti nedostižna. Došao je hrvatski stručnjak da popravi stvari koliko se popraviti mogu, a osvajanje Kupa Rusije delimično bi izvadilo fleke i nagovestilo svetliju budućnost Armejaca.

Izabrane vesti

Zenit i moskovski Spartak su precrtani u kupu, Armejcima je delimično otvoren put ka trofeju. Dva od tri glavna pretendenta za pehar su zaustavljena u četvrtfinalu, a plasmana u polufinale domogla se Lokomotiva. Armejci u četvrtfinalu Kupa Rusije igraju protiv Arsenala iz Tule (18.30), koji je u minuloj rundi najmasovnijeg takmičenja priredio veliko iznenađenje eliminacijom Zenita.

Koliko Olić zapravo može i kakvi su dometi CSKA prava je nepoznanica. Hrvat je na početku trenerske karijere, nema ostvarenja iza sebe, a odlukom kluba da angažuje Ivicu Olića iznenađen je i Jirži Jarošik, trener Celja i bivši igrač Moskovljana.

„Veoma sam srećan zbog Ivice, ima moju podršku. Ali odluka kluba me je iznenadila jer Olić nema trenerskog iskustva. CSKA je uvek delovao hladnokrvno – čudno je da se u tako važnom trenutku odlučio za trenera početnika. Ponavljam, Ivica i ja smo dobri prijatelji i poželeo sam mu svu sreću“, rekao je Jarošik.

18.30: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA Moskva (1,75)

CSKA je na debiju novog trenera teškom mukom savladao „fenjeraša“ Tambov. Ipak, pobeda je ono što se piše, ali je evidentno da će Ivici Oliću biti potrebno vreme da posloži stvari i da se vidi njegov trenerski pečat, ali i dometi Armejaca. Arsenal iz Tule biće prvi ozbiljniji izazov, ali i meč sa očekivanjima. Neuspeh na premijeri posle nekoliko treninga sa timom bi se tolerisao, dok će eventualni neuspeh u kupu podstaći na pitanja i sumnje. Iako se Arsenal u prvenstvu Rusije bori za opstanak, protiv Zenita je pokazao da nije nimalo naivan i da lako može najvećima da pomrsi konce.

Prvi meč dana, a drugi četvrtfinalni par čine moskovski Dinamo i Samara (16.30). Moskovljani su u osmini finala kupa izbacili Spartak, sasekli su direktnog konkurenta i svima raščistili put ka trofeju. Smara je jedini drugoligaš koji je stigao među osam najboljih timova u kupu i po svemu sudeći će se naredne sezone takmičiti u Premijer ligi. U seriji je od 20 utakmica bez poraza na svim frontovima, prvoplasirani je tim drugog ranga i već su se neke ekipe u Kupu Rusije opekle protiv Samare. Imaće to Dinamo na umu.

KUP RUSIJE - ČETVRTFINALE

Sreda

Ahmat - Ufa 1:0 (0:0)

/Karin 55/

Soči - Lokomotiva Moskva (0:1)

/Zaika 50 c.k, Jusupov 70 - Smolov 44, 63, Kamano 90+6/

Četvrtak

16.30: (3,00) Krila Sovjetov (3,20) Dinamo Moskva (2,45)

18.30: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA Moskva (1,75)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup RusijeDinamo MoskvaCSKA MoskvaSamaraArsenal Tula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara