Bruma proslavlja pogodak (©Reuters)
Bruma proslavlja pogodak (©Reuters)

PSV se sprema za Benfiku, Šmit rotira protiv Kambura

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 13:45

Tim iz Ajndhovena danas domaćin novajliji u sklopu 2. kola Eredivizije

Ako u statistiku uključimo i učešće u evropskim kupovima, PSV je već odigrao sedam takmičarskih utakmica. U poređenju sa drugim timovima, ne samo iz Eredivizije, ovaj broj je zaista upečatljiv. Posle šest vezanih pobeda na svim frontovima, Filipsovci su poraženi 2:1 na proteklom okršaju pre tri dana od Benfike u Lisabonu, u sklopu prvog meča plej-ofa za mesto u Ligi šampiona. Danas vicešampiona Holandije očekuje meč 2. kola prvenstva kod kuće protiv novajlije Kambura (20.00).

Izabranici trenera Rodžera Šmita su nedavno, dakle, prvi put posrnuli, pošto u Portugaliji nisu bili dovoljno kompaktni da se odupru lisabonskim Orlovima. Šansa za ulazak u konkurenciju milionera, odnosno grupnu fazu, još nije izgubljena, jer je jedan gol zaostatka apsolutno nadoknadiv. Sve u svemu, fokus sa najeminentnijeg takmičenja odvući će timu iz Ajndhovena danas Kambur, protiv kojeg je sasvim moguće da će strateg PSV-a da izvrši promene u prvih 11.

Izabrane vesti

20.00: (1,32) PSV (5,50) Kambur (9,00)

Nesumnjivo je da je rotacija igrača neophodna, pošto je nekima potreban odmor. Upravo u duelu protiv novajlije u ligi, drugi, oni manje korišćeni igrači, trebalo bi da dobiju priliku.

"Za nas je dobro što smo se vratili kući. U Lisabonu smo igrali solidno, ali morali smo da napravimo više", rekao je Šmit.

Klub iz Leuvardena igraće ulogu autsajdera na stadionu Filips, i definitivno može samo da dobije. Pre nedelju dana poklekao je kod kuće od Groningena. U svakom slučaju, kada je poslednji put posetio PSV 2016. godine, primio je šest golova, a poražen je i na šest proteklih dvoboja sa Filipsovcima.

Ipak, kormilar PSV-a ne želi da potceni rivala, kojeg predvodi Henk de Jong.

"Kambur će definitivno biti motivisan protiv nas. To je uvek slučaj kada ste novajlija u ligi. Imate pobednički osećaj posle uspešne godine. Ujedno, rival može da igra veoma defanzivno, pa moramo da budemo strpljivi", dodao je Šmit.


tagovi

EredivizijaPSV AjndhovenkamburHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara