Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

PSŽ cilja sve trofeje, dobro podmazana Kovačeva mašina preti Lionu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 13:34

Kup Francuske: Preostala dva duela četvrtfinala na prgramu su večeras

Borba za odbranu trona Lige 1 i Kupa je u toku, nada u osvajanje Lige šampiona je živa. Pari Sen Žermen je na putu ka ostvarenju ambicija, a naredni izazov koji sledi Svecima je četvrtfinale Kupa, gde im na megdan na Park prinčeva stiže Anže (18.45). Izabranici Maurisija Poketina za vikend su izborili dramatičnu pobedu nad Sent Etjenom 3:2, dok je Anže preslišan od strane Rena sa 3:0.

Parižani su sa Zelenima igrli relativno miran meč do 78. minuta, a onda je u finišu viđeno čak pet golova. Gosti su poveli, PSŽ preokrenuo pogocima Kilijana Mbapea, a Mauro Ikardi u nadoknadi poništio nade Sent Etjena da će osvojiti bod. Budući da je lider Lil uzeo samo bod sa sastanka sa Monpeljeom, Poketinovi igrači su smanjili zaostatak na vrhu tabele i sada su samo na bod sa pet preostalih utakmica do kraja prvenstva.

Izabrane vesti

18.45: (1,22) PSŽ (6,50) Anže (13,0)

Parižani su u osmini finala Kupa pomeli Lil sa 3:0, a prethodni nisu primili gol ni od Bresta i Kaena, i to je ukupno devet pobeda u ovom takmičenju, od poraza od Rena u finali 2019. na penale.

Performansi Anžea u poslednje vreme nisu najsjajniji, i realno crno-beli ne mogu da igraju ni za šta osim za ponos kako se sezona bliži kraju, mada bi se trener Stefan Mulan nesumnjivo naljutio kad bi njegova ekipa podlegla još jednom porazu bez otpora. Parižani su u seriji od 24 dvoboja bez poraza protiv Anžea, a već su napravili "dubl" nad crno-belima u ligi ove sezone ukupnim rezultatom 7:1.

PSŽ može da računa na Nejmara posle zabrane igranja u četvrtfinalu, a Brazilac bi mogao da se nađe u startnoj postavi, jer je očigledno da Poketino neće previše da rotira. Van stroja su Bernat, Dijalo, Markinjos, Navas, Rafinja i Verati. Sa druge strane, Anže ima sve dužu listu odsutnih, mada teško bi on mogao da parira Svecima taman da je kompletan.

21.10: (2,35) Lion (3,40) Monako (3,00)

U preostalom duelu četvrtfinala Lion dočekuje Monako (21.10). Oba tima su u borbi za titulu prvaka Francuske, ali nije da ih ne zanima uspeh u Kupu. I jedni i drugi ulaze u duel posle pobeda tokom vikenda, pošto je Lion tesno porazio Nant 2:1 u gostima, dok je Monako jednostavno preslišao Brodo na strani sa 3:0.

Uobičajeno efikasan sistem Rudija Garsije 4-3-3 polako je počeo da propada, ali izgleda da je pronašao još jednu pobedničku formulu sa 4-2-3-1 posle dve uzastopne pobede nad Anžeom i Nantom. Memfis Depaj je protiv Kanarinaca spakovao oba gola pre poluvremena, uključujući jedan sa bele tačke, i Lion je osvojio neprocenjiva tri bodova u poteri za krunom.

Što se tiče učešća u Kupu, Lion želi da se plasira u polufinale treću godinu zaredom, ali nedavna dominacija PSŽ-a u takmičenju dovela je do toga da tim sa Grupama arene nije osvojio ovaj pehar od 2012.

Dobro podmazana mašina Nika Kovača stigla je na dva boda od vodećeg Lila u šampionat i jedan bod je iza PSŽ-a sa još jednom pobedom bez primljenog gola za vikend. Kevin Foland i Želson Martins obezbedili su zalihu, pre nego što je Stevan Jovetić ušao sa klupe da završi posao i osigura bodove za Kneževe.

Monako je pobedio na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima i može da se pohvali podatkom da nije prmio gol na sedam uzastopnih mečeva otkako je 3. marta izgubio sa 1:0 od Strazbura. Ujedno, Kneževi su slavili na 10 od poslednjih 11 gostujućih mečeva u svim takmičenjima, i sa pravom se nadaju plasmanu u svoje prvo polufinale od sezone 2016/17.

Benlamri i Kadevere nisu u stroju Liona za duel, dok Kovač ima više problema od Garsije. Neće moći da računa na Dijatu, Fabregasa, Žebelsa, Lekomta, Mataca, Matsimu i Miloa.

FRANCUSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Rumili Valije - Tuluz 2:0 (1:0)

/Giljo 19, Rou 83ag/

Kane Ruzijon - Monpelje 1:2 (1:0)

/Uadudi 25pen - Delor 60, 84pen/

Sreda

18.45: (1,22) PSŽ (6,50) Anže (13,0)

21.10: (2,35) Lion (3,40) Monako (3,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup FrancuskeLionMonakoPari Sen ŽermenAnže

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara