Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Pukla tikva: Mesi napušta PSŽ, Laporta steže obruč i za Deka ima poseban zadatak

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 18:23

Prvi čovek Barselone vešto priprema teren…

Hladni rat na relaciji Lionel Mesi – Pari Sen Žermen. Nijedan igrač nije iznad kluba, stavili su to do znanja argentinskom genilacu izricanjem kazne: dve nedelje neće moći da bude na treninzima i igra utakmice. A, suspenzija podrazumeva i “rezanje” plate.

Ni Leo neće ostati dužan. I, ako je verovati španskoj Marki, često dobro obaveštenoj, već je preduzeo korake. Poručio je glavešinama pariskog kluba da od ostanka na Parku prinčeva nema ništa. Pukla je tikva, boravak Lionela Mesija u Gradu svetlosti, ali i u Francuskoj i Ligi 1 bliži se kraju. Još koji mesec, dok traje ugovgor, i razlaz.

Izabrane vesti

Aktivne razgovore vodili su zastupnici Pari Sen Žermena i igrača proteklih meseci, želeli su da potpišu novi ugovor sa osvajačem Mundijala, ali su pregovori zapali u škripac. Mesijev odlazak na Bliski istok, i pored zabrane, pogoršao je situaciju. Planovi arapskih vlasnika su propali, a za to vreme Đoan Laporta zadovoljno trlja ruke i polako okružuje Lea sa svih strana.

Nikakva tajna nije da Barselona hoće da vrati Mesija, da radi na “ujedinjenju”. Kopaće i rukama i nogama. Savršeno je jasno ljudima iz katalonskog kluba da Argentinac ne trpi svakoga u svom okruženju, da na Kamp Nouu postoje igrači koji će morati da ostanu – sudbina Serhija Busketsa i Đordija Albe umnogome će zavisiti od toga hoće li doći svojoj kući – i da je najbolje ponuditi mu radi – direktno i indirektno – sa osobama kojima veruje.

Sinoć je odjeknula vest da će Mateu Alemani pre vremena završiti sa Barselonom. Sportski direktor će odraditi letnji prelazni rok, sipoštovati sve rokove i zacrtane planove, a kada se transfer pijaca završi – pokupiti stvari. Spekuliše se da bi mogao da se pridruži Unaju Emeriju u Aston Vili, a RAC1 donosi informaciju da bi na njegovoj funkciji ubuduće mogao da se nađe Deko.

Misli o svemu Đoan Laporta, mozak mu radi 300 na sat. Iako je prvobitna vest bila da bi Antonio Kordon mogao da zameni Alemanija, sva je prilika, toj poziciji je bliži Deko. I razlog je vrlo jednostavan…

Treba se vratiti na ono da Mesi voli da bude okružen ljudima od poverenja, da na terenu, ali i van njega, sarađuje sa prijateljima. Deko to jeste, porodice Brazilca koji je u igračkim danima nastupao pod zastavom Portugalije, i Argentinca često skupa provode vreme. Deko uživa puno poverenje Laporte i već je radio na pojedinim transferima u bliskoj prošlosti. Posredovao je u dolascima Rafinje i Pjera Emerika Obamejana.

Pride, Barseloni bi se sa Dekom otvorilo ogromno područje. Nekadašnji igrač Blaugrane ima dobre kontakte u Brazilu i Portugaliji, već je radio na tom tržištu i pronalizio fudbalere za klub. Samo što, ukoliko postane sportski direktor, više ne bi mogao da obavlja i posao agenta.

Bilo kako bilo, obruč oko Lionela Mesija se steže. Đoan Laporta pažljivo povlači poteze.


tagovi

Lionel MesiDekoĐoan LaportaBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara