Pablo Barera u dresu Pumasa (©AFP)
Pablo Barera u dresu Pumasa (©AFP)

Pumas zasijao na startu, sad ga vreba klupska legenda

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.01.22. | 23:05

Meksiko 1: Pablo Barera sa Keretarom dočekuje lidera Klausure

Meksička Apertura je završena proglašavanjem Atlasa za fudbalskog šampiona posle čitavih sedam decenija bez osvojenog nacionalnog trofeja. Prethodne nedelje startovao je format Klausura za 2022. godinu, čime je započelo nadmetanje i dug put od 16 utakmica za sve timove u potrazi za kvalifikacijama za Ligilju ili plej-of, a time i priliku da se bore za cenjenu titulu koja će ih akreditovati kao šampiona meksičkog fudbala.

Za Keretaro je ovo nova prilika da uspešno započne nastupe pred svojom publikom, jer posle lošeg plasmana u Aperturi 2021, Galosi mnogo duguju navijačima pošto su završili pretposlednji u šampionatu. Čak i remi protiv Montereja, jednog od glavnih pretendenata za pehar prvaka na otvaranju novog formata daje nadu i podiže sampopuzdanje ekipe da će da se bori za titulu. S druge strane, Pumas je zasijao punim sjajem na startu takmičenja posle pobede nad Tolukom na svom stadionu sa ogromnih 5:0.

Izabrane vesti

I posle zatvaranja minule Aperture gde su se prestoničke Pume izdigle iz pepela spektakularnim fudbalom u završnoj fazi turnira kada su dospele do polufinala, nastavljaju sa pružanjem odličnih partija, a prošlog ponedeljka u sklopu prvog kola Klausure pobedile su Toluku na svom stadionu Olimpiko Universitario sa ubedljivih 5:0 i time zauzele vrh tabele. Sada, Andres Liljini i društvo će nastojati da nastave u dobrom ritmu koji su pokazali na otvaranju formata kako bi zadržali navijače uzbuđenima u potrazi za osmom zvezdom u klupskoj istoriji.

02.00: (3,10) Keretaro (3,00) Pumas (2,35)

Galos Blankosi iz Keretara kreću u potragu za prva tri boda u novom formatu. Tim Ektora Altamirana započeo je Klausuru 2022. sučeljavanjem sa Rajadosom iz Montereja na stadionu BBVA. Kao i na proteklom turniru, Keretaro je svoje učešće u takmičenju započeo nerešeno 0:0, gde mu je u igri nedostajalo realizacije u ne baš tako brojnim prilikama pred golom protivnika. Uprkos činjenici da su šampionat započeli nerešenim ishodom, za Petlove je važno da nastave na isti način, tačnije sa osvajanjem bodova, a još bolje bi bilo ako bi to uradili uzimajući tri boda, pošto su u prethodnom formatu Aperture, tada predvođeni Leonardom Ramosom, bili daleko od kvalifikacija za plej-of. Završili su pretposlednji na generalnoj tabeli sa samo 15 bodova od 51 koji je bio u opticaju.

Posle sjajne igre protiv Toluke, igrač koji će i ove noći biti glavni adut Puma je brazilski internacionalac Rožerio de Oliveira. U prošlom meču protiv Diablos Rohosa doprineo je pobedi sa dva postignuta gola i jednim završnim pasom koji je njegov zemljak Dijego de Barbosa uspeo da realizuje. Sada, pošto je stekao poverenje argentinskog stručnjaka, Rožerio će pokušati da nastavi niz dobrih nastupa i tako pomogne svom timu da opstane kao lider na aktuelnom turniru.

Sa druge strane, stari poznanik meksičkog fudbala i svojevremeno jedan od standardnih reprezentativaca Meksika, Pablo Barera, biće igrač na čijem će se iskustvu i ove sezone zasnivati igra u Keretarovom veznom redu. Nekadašnji igrač sredine terena Vest Hema, Saragose, Kruz Azula, započeo je kampanju tako što je bio starter u prvom meču u kom je proveo 83 minuta na terenu. Isto tako, na proteklom turniru je bio stub u formaciji Petlova pošto je bio starter na 15 mečeva, na kojima je samo dva puta ušao kao zamena. Ovo će biti poseban duel za popularnog Pablita (34), jer će se suočiti sa timom za koji navija od detinjstva i za koji je nastupao u dva navrata, od 2005. do 2010. i od 2017. do 2020. godine.

Beli petlovi iz Keretara i prestoničke Pume do danas su se sastali ukupno u 38 navrata, uz 14 pobeda Galosa, pet remija i 19 trijumfa Divljih mačaka. Razlog ovako malom broju međusobnih duela jeste taj što je ekipa iz Keretara veći deo klupske istorije provela u drugom rangu meksičkog fudbala. Takođe, po postignutim golovima prednost je na strani Pumasa, koji je protiv Keretara postigao 58 golova, dok su domaći postigli 53. Njihov poslednji susret bio je u okviru četvrtog kola Aperture 2021, kada je Pumas ugostio Galose na Univerzitetskom stadionu i završen je nerešenim ishodom bez postignutih pogodaka.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 2. KOLO

Subota

02.00: (3,10) Keretaro (3,00) Pumas (2,35)

04.00: (3,30) Nekaksa (3,10) Monterej (2,20)

23.55: (1,70) Atlas (3,70) Atletiko San Luis (5,00)

Nedelja

02.00: (1,88) Tigres (3,30) Puebla (4,10)

04.00: (1,63) Kruz Azul (3,50) Huarez (5,40)

04.05: (3,10) Tihuana (3,10) Leon (2,30)

19.00: (2,60) Toluka (3,00) Santos Laguna (2,75)

23.55: (2,20) Pačuka (3,05) Gvadalahara (3,35)

Odloženo

Mazatlan - Klub Amerika

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Meksiko 1PumasKeretaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara