Hose Bordalas (©Reuters)
Hose Bordalas (©Reuters)

Račiću stiže Maksimovićev trener

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.05.21. | 13:20

Hose Bordalas na klupi Valensije

Trenutno je u evropskom fudbalu trenerska vrteška. Počelo je u Nemačkoj, gde su gotovo svi vodeći klubovi promenili stratege, na čelu sa Bajern Minhenom koji je i pokrenuo lavinu odlaskom Hansija Flika i dovođenjem Julijana Nagelsmana,

Antonio Konte je napustio Inter, Zinedin Zidan Real Madrid, Masimilijano Alegri se vratio u Juventus, Vladan Milojević je prešao u AEK... Na listi se našao i Hose Bordalas, koji je Hetafe zamenio Valensijom.

Izabrane vesti

Čovek koji je klub iz predgrađa Madrida uspeo da podigne u gornji deo španskog fudbala i 2017. ga dovede do trećeg mesta Primere, a 2020. do šesnaestine finala Lige Evrope, postaće novi trener srpskom internacionalcu Urošu Račiću. Prethodno je od Nemanje Maksimovića napravio jednog od najstandardnijih igrača Hetafea, pa kako igraju istu poziciju centralnog veziste, mogao bi se očekivati i pomak u karijeri za 23-godišnjeg Kraljevčanina. Svakako je Račić uspeo da se nametne za mesto standardnog prvotimca u minuloj sezoni.

Bordalas je trener koji gaji čvrst i agresivan stil igre, s dosta prekida, ali posle trećeg, dva osma i petog mesta u Primeri, prošle sezone Hetafe se namučio da izbori opstanak. Videćemo kako će se snaći u Valensiji, koja je pod komandom Salvadora Vora Gonzalesa bila tek 13. na tabeli.

Ugovor sa 57-godišnjim strategom potpisan je na dve sezone.


tagovi

Hose BordalasUroš RačićNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara