Radnički dovodi Nigerijca iz Portugalije

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 18:48

Jusuf Bamidele, dosadašnji član Estorila, a nekadašnji Spartaka iz Trnave, biće novi član Nišlija, saznaje Mozzart Sport

Radnički je pre nekoliko dana ostao bez Save Petrova, koji karijeru nastavlja u portugalskoj Vizeli, a u istoj ligi Nišlije su pronašle zamenu. Kako saznaje Mozzart Sport, novi fudbaler kluba sa Čaira biće Jusuf Bamidele, nigerijski krilni napadač, koji stiže iz redova Estorila.

Popularni Dele - kako mu piše na dresu, 22-godišnji levokrilni fudbaler, zavidnih golgeterskih sposobnosti, svoju evropsku afirmaciju doživeo je u dresu Spartaka iz Trnave, koji je nosio sezonu i po i preko 75 puta na zvaničnim mečevima, postigavši 15 golova.

Izabrane vesti

Septembra 2022. godine Estoril ga je kupio za 500.000 evra, ali se tamo nije naigrao i uglavnom je nastupao za B tim nedavnog finaliste Liga kupa Portugalije (igrači mlađi od 23 godine). Radnički u njemu vidi i finansijski zalog za budućnost, ali i takmičarsko pojačanje “za odmah”. Bamidele bi trebalo da konkuriše za jedno od dva mesta iza najisturenijeg napadača u formaciji 3-4-2-1 trenera Nikole Trajkovića.

Za sada nema zvaničnih informacija koliko je Radnički obeštećenje platio Estorilu za ovaj transfer, mada dogovor, kako saznajemo, pre svega uključuje procente portugalskom klubu od naredne prodaje. Bamidele čeka rešavanje formalnosti oko vize i trebalo bi za dan-dva da doputuje u Niš, gde je već stigao Edmund Ado, formalno potpisao ugovor sa Radničkim i, kako kažu poslednji lekarski izveštaji, potpuno zdrav, čeka povratak ekipe iz Turske da upozna nove saigrače.

Kolins Faj, Semir Smajlagić, Andrija Luković, Nikola Vasiljević, Marko Petković, Stefan Vukić, Edmund Ado, sada i Jusuf Bamidele. Radnički se sasvim pristojno pojačao za borbu za opstanak u Mozzart Bet Superligi koja sledi.

Ostaje da se vidi da li će se za ugovor na Čairu izboriti mladi Denis Stojković, nekadašnja nada Partizana, egzotičnog spiska klubova u kojima je boravio u mlađim kategorijama. Ovaj 21-godišni vezista trenirao je sa Radničkim poslednjih par dana u Turskoj i nastupio na poslednjoj kontrolnoj utakmici protiv Arde (1:1).


tagovi

Radnički NišDenis StojkovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara