Milovan Rajevac (©Reuters)
Milovan Rajevac (©Reuters)

Rajevac testira šampiona Afrike

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 13:50

Prijateljska utakmica u Kataru: Poslednja provera za Ganu i Alžir pred početak Kupa afričkih nacija

Za četiri dana kreće Kup afričkih nacija. Alžir brani titulu koji je osvojio pre dve godine posle pobede nad Senegalom sa 1:0 i čekanja na krunu skoro tri decenije. Poslednja provera za kontinentalnog vladara je današnji meč (17.00) u katarskom Al Rajanu protiv Gane koje s klupe predvodi srpski stručnjak Milovan Rajevac.


Izabrane vesti

Rijad Marez i drugovi pokušaće da postanu tek četvrta selekcija koja je odbranila krunu na najvećem reprezentativnom takmičenju na tlu Afrike. Šampion je neporažen na 24 vezanih mečeva u svim takmičenjima, ostvarivši 18 trijumfa i šest remija od poslednjeg poraza u oktobru 2019. godine, kada je izgubio od Maroka sa 3:0 u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija. Gana 40 godina čeka na trofej šampiona kontinenta, od 1982. godine i pobede u finalu protiv Libije.

Na spisku Alžira su najveća imena ove zemlje, as Mančester Sitija Rijad Marez, zatim igrač Vest Hema Said Benrama i vezista Milana Ismael Benaser. Iskusni srpski trener Milovana Rajevca ima respektabilan sastav u kome su Tomas Parti, Danijel Amarti, Džordan Aju, a tu su i nekadašnji napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći (sada u izraelskom Hapol Ber Ševi) i bivši vezista Radnika i Čukaričkog Samuel Ovusu (trenutno član Al Fejhe iz Saudijske Arabije).

17.00: (1,95) Alžir (3,40) Gana (4,10)

Treba očekivati da će obojica selektora da sakriju karte u poslednjoj proveri, da će odmoriti najveće zvezde. Ove dve selekcije su poslednji susret odigrali pre šest godina u Kupu afričkih nacija. Gana je dobila tada sa 1:0. To je u poslednji duel ovih reprezentacija u ovom milenijumu.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Sreda

17.00: (1,95) Alžir (3,40) Gana (4,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Afrikareprezentacija Ganereprezentacija AlžiraMilovan RajevacRijad Marez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara