Predsednik Barselone Đoan Laporta i Ramon Kalderon (©Reuters)
Predsednik Barselone Đoan Laporta i Ramon Kalderon (©Reuters)

Ramon Kalderon traži ostavku Pereza: Kidnapovao je Real

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 12:51

"Formiranje Superlige je bio glup potez, zabijanje noža u leđa fudbalu..."

Ramon Kalderon, bivši predsednik Reala, smatra da je pokušaj formiranja Superlige koji je inicirao aktuelni prvi čovek madridskog klub, Florentino Perez, nož u leđa fudbalu.

Izabrane vesti

"To je suludo. Urađeno je bez razmišljanja, na glup način. Veoma mi je drago što će propasti, jer je učinjena izdaja. Ovaj besmeslen projekat je najavljen u ponoć... Ne mogu da zamislim da se bilo koji igrač prihvatio ove lige i odrekao nacionalnog tima. Oni koji su napravili Superligu su veoma glupi", rekao je Kalderon u radio emisiji Super Deportivo.

Bio je blago šokiran izlaganjem Pereza o projektu Superlige.

"Mislio sam da je loša šala. Govoriti da ovo radi kako bi spasao fudbal, bilo je jako smešno ... Projekat je postao 'tuga'. Florentino je morao javno da prizna da je Real u vrlo kritičnom ekonomskom stanju, da je izgubljen 91.000.000 evra i da zajedno sa milionskim ulaganjem u preuređenje stadiona, ne čini ništa drugo nego Real gura u ekonomski još složeniju situaciju".

Kalderon koji je bio direktor Madriđana od 2001. do 2006, a zatim predsednik do 2009. godine, smatra da samo jedan potez vodi Real na putu izlaska iz krize.

"Perezova ostavka bio bi dostojanstven čin posle velikog neuspeha. Pošto je uradio ono što je uradio, nakon što je doveo klub u kritičnu situaciju, tako bi trebalo da učini. Ali ne očekujte to od njega. Pokušava bez ikakvih prava da bude vlasnik fudbala i Reala. Kidnapovao je Real. Od njegovog dolaska nije bilo izbora, ja sam bio poslednji predsednik".

Stigao je Kalderon da se našali i na račun Superlige koju je oslovio mini ligom.

"Čini se da je umrla nekoliko dana posle rođenja. Neće napredovati. Kao čovek fudbala sam veoma srećan što se to neće razviti, jer je ovaj izum (Superliga) zabijanje noža u leđa fudbalu".



tagovi

Ramon KalderonFlorentino PerezReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara