Klaudio Ranijeri i Sadio Mane (©Reuters)
Klaudio Ranijeri i Sadio Mane (©Reuters)

Ranijerijeva oštra premijera: Salahovi uvojci su užas za Votford

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 09:45

Italijan debituje na klupi ekipe sa Vikaridž Rouda protiv Liverpula u sklopu prvog duela 8. kola Premijer lige

Nema sumnje da je glavna priča uvodnog meča 8. kola Premijer lige povratak italijanske legende Klaudija Ranijerija na Ostrvo. Gospodin "Dilly ding, dilly dong", koautor najsenzacionalnije i najlepše priče u savremenoj istoriji takmičenja se vraća i opet će biti zadužen za uspon jednog od najslabijih timova u prvenstvu.

Posle Lestera s kojim je osvojio titulu prvaka Engleske 2016. godine, potom i Fulama kome nije mnogo pomogao, italijanski kormilar sada je seo na klupu Votforda, koja važi za jedno od najopasnijih trenerskih mesta u svetu fudbala. Ekstravagantni vlasnik tima Đino Poco otpustio je čak 15 stratega na periferiji Londona u poslednjih 10 godina, među kojima su i dvojica srpskih stručnjaka, Slaviša Jokanović i Vladimir Ivić.

Izabrane vesti

13.30: (8,50) Votford (5,40) Liverpul (1,38)

Ranijeri će imati zaista oštar početak - da ne spominjemo činjenicu da posle Liverpula Stršljenove u narednih sedam kola očekuju dueli protiv timova poput Evertona, Sautemptona, Arsenala, Mančester Junajteda, Lestera, Čelsija i Mančester Sitija. Međutim, najteži izazov dolazi odmah na početku.

Kada se stršljen zaplete u kosu, onaj čija je frizura naročito razbarušena obično beži i vrišti. Ipak, suprotno ovoj tezi uvojci Mohameda Salaha za Votford znače užas. U šest utakmica protiv ekipe sa Vikaridž Rouda Egipćanin je postigao osam golova, uključujući i nezaboravnu kanonadu od četiri pogotka iz proleća 2018.

Jednako zanimljiva je i statistika koja govori o uspehu Salaha u utakmicama koje počinju u subotu nešto posle podne. Na 12 utakmica, 12 golova. Čini se gotovo neizbežnim da će Mo Salah postići gol protiv Votforda. Naročito uzimajući u obzir poslednju bitku.

Liverpul je prethodno četiri puta zaredom pobedio Votford uz gol-razliku 15:0, pored toga što je održao potpuno neviđenu seriju od 44 prvenstvena meča bez poraza i 18 pobeda zaredom. A onda se Ismaila Sar razgoropadio i obezbedio Stršljenovima pobedu od 3:0 protiv pulena Jirgena Klopa. Domaći tim će ovo sećanje imati na umu u svlačionici pre utakmice.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno

besplatno!

------------------------------

Sa druge strane, pokušaće da zaborave Ranijerijevi momci da ove godine još nijednom nisu uspeli da sačuvaju mrežu u prvenstvu. Nestaće činjenica da će najbolja ofanziva lige, odnosno najbolji strelac Salah doći na Vikaridž Roud. Ovo je novi početak, novi trener, nova utakmica.

Utakmica u kojoj neće biti standardnih Alisona i Fabinja, čije je učešće u meču osujećeno kasnim povratkom iz reprezentacije Brazila. Pridružili su se tako povređenim vezistima Kurtisu Džounsu, Tijagu Alkantari i Harviju Eliotu. Međutim, Trent Aleksander-Arnold i Diogo Žota se vraćaju u igru.

Domaćinima nedostaju Peter Etebo, Fransisko Sijeralta i Kristijan Kabasele. Nikola Nkulu nije dovoljno spreman, a ono što će Ranijerija da učini srećnim je status autora tri asistencije iz poslednja tri kola Džošue Kinga, koji bi posle problema sa kolenom trebalo ponovo da bude na raspolaganju.

Liverpul je jedini neporažei tim u ligi u dosadašnjih sedam kola, ostvarivši četiri pobede i tri remija, i samo je bod udaljen od lidera Čelsija. Sa druge strane, Votford je trenutno pozicioniran na 15. mestu, četiri boda daleko od zone ispadanja.


tagovi

Premijer ligavotfordLiverpulKlaudio Ranijeri

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara