Markus Rašford i Džejdon Sančo (©Reuters)
Markus Rašford i Džejdon Sančo (©Reuters)

Rašforda i Sanča možda ne budemo gledali u Kataru, Sautgejt ih upozorio

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 05:17

Napadači Mančester junajteda plaćaju ceh lošoj sezoni tima sa Old Traforda. Selektor Albiona nije ih pozvao u ovom ciklusu Lige nacija, neizvesni su i za Mundijal

Iza Mančester junajteda je košmarna sezona, a možda krajem godine, osim Harija Megvajera, u Kataru nećemo gledati nijednog fudbalera sa Old Traforda u dresu Engleske. Selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt upozorio je Crvene đavole da moraju mnogo bolje ako žele da se vrate u nacionalni tim. To se posebno odnosi na krilne igrače Markusa Rašforda i Džejdona Sanča koji nisu uvršteni u tim za ovaj ciklus Lige nacija.

Englezi su sakupili samo dva boda u tri meča sa Mađarskom, Nemačkom i Italijom. Sautgejt sprema ekipu za utorak i meča na Molinou u Vulverhemptonu protiv Mađarske, ali u mislima je Katar i najveće sportsko takmičenje ove godine. Traži se 26 putnika za Mundijal.

Izabrane vesti

Na pitanje novinara da li bi neigranje Junajteda u Ligi šampiona moglo da bude dobro za reprezentaciju jer će fudbaleri biti svežiji za Mundijal, Sautgejt je rekao:

Imam samo jednog u repezentaciji“, misleći na Harija Megvajera koji je preživeo „seču“ selektora.

Ostali moraju mnogo da rade da bi se vratili u tim“.

Deklan Rajs prelazi u Čelsi – kvota u Mozzartu je 6,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Za ovo okupljenje, Sautgejt je izostavio Markusa Rašforda i Džejdona Sanča zbog loše forme, dok je levi bek Luk Šo povređen i zato ga nije bilo u reprezentacij za mečeve u Ligi nacija ovog meseca.

Šo je takođe imao razočaravajući sezonu, ali Sautgejt na njegovom mestu ima Bena Čilvela koji se tek skoro vratio posle teške povrede kolena i šest meseci pauze.

Sančo je bio zvezda prelaznog roka prošle godine. Plaćen je Borusiji iz Dortmunda 85.000 evra, ali nije ispunio očekivanja u prvoj sezoni na Old Trafordu. Postigao je samo pet golova, od toga tri u Premijer ligi. Isto toliko puta je mrežu zatresao i Rašford, od toga četiri pogotka je postigao u šampionatu Engleske. Premalo od skupocenih zvezda Junajteda.

Kalendar je zgusnut. Reprezentacija će posle meča sa Mađarskom imati još samo jedno okupljanje krajem septembra kada su mečevi sa Italijom u gostima i Nemačkom kod kuće u Ligi nacija. U Katar na Svetsko prvenstvo se putuje 15. novembra. Sautgejt će morati do 21. oktobra da preda širi spisak FIFA, a putnici za Svetsko prvenstvo biće poznati 9. ili 10. novembra.

Velika je konkurencija za mesto u napadu Engleske. Siguran je Hari Kejn kao prva opcija u špicu. Za ovo okupljanje, od napadača Sautgejt je izabrao Tamija Ejbrahama (Roma), Džeroda Bouena (Vest Hem), Fila Fodena (Mančester siti), Džeka Griliša (Mančester siti), Bukaju Saka (Arsenal) i Rahima Sterlinga (Mančester siti), dok su u prethodnom periodu šansu dobijali i Oli Votkins i Dominik Kalvert Luin.

Ima li tu mesta za Rašforda i Sanča?


tagovi

reprezentacija EngleskeDžejdon SančoMarkus RašfordGaret SautgejtLuk ŠoHari Megvajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara