Kazemiro i Luka Modrić (©Reuters)
Kazemiro i Luka Modrić (©Reuters)

Real bez odbrane, nema ni Zidana, pomoć stiže iz Kastilje

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 10:31

Madriđani oslabljeni protiv Levantea, ali tri boda neophodna kako bi se zadržao korak za liderom Atletikom. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Kraljevića – čak 1,45. Nigde nećete moći da nađete veću. Nemanja Gudelj ne igra za Sevilju zbog kartona

Može li Real da stigne gradskog rivala Atletiko koji grabi ka tituli? U međusobnom duelu, Kraljevići su očitali lekciju četi Dijaga Čola Simeonea (2:0), ali šampion gubi bodove na “malim” mečevima. Prednost od sedam bodova, uz utakmicu više nije nenadoknadiva, ali izabranicima trenera Zinedina Zidana treba serija trijumfa. Prilika za nova tri boda za Real i ostanak u trci za odbranom krune je dolazak Levantea danas (16.15) ma stadion Alfredo di Stefano.

Real se otreznuo posle senzacionalnog ispadanja iz Kupa kralja od trećeligaša Alkojana. Prošle nedelje je rutinski slavio u Vitoriji protiv Alavesa (4:1). Gosti iz Valensije su u dobroj formi, nisu poraženi na šest poslednjih utakmica (tri u Primeri). Trenutno sun a 12. mestu, ali Alaves koji je u zoni ispadanja zaostaje samo pet bodova. U prvom delu sezone u Valensiji, početkom oktobra, Real je pobedio Levante sa 2:0 golovima Žuniora Vinisijusa i Karima Benzeme.

Izabrane vesti

Francuski stručnjak Zinedin Zidan i dalje se oporavlja od virusa korona, pa neće sedeti na klupi. Menjaće ga opet pomoćnik David Betoni. Trener Reala ima dosta problema sa timom, posebno sa odbrambenim igračima. Van stroja su Serhio Ramos, Dani Karvahal, Načo Fernandez i Lukas Vaskez.

Zidan je morao iz drugog tima Kastilje da prekomanduje Viktora Ćustu, Serhija Aribasa i Antonija Blanka. Možda neko od nih trojice dobije šansu da se nametne Zidanu u nastavku sezone. Osim pomenutog kvarteta u timu neće biti ni povređenog Federika Valverdea. Od ranije van stroja je krilni napadač, Brazilac Rodrigo.

Sevilja je odmah iza velike trojke španskog fudbala, na mestu koje vodi u Ligu šampiona, ali pretnja po Andulažne su Viljareal i Sosijedad. Četa Đulena Lopetegija u prvom meču dana (14.00) gostuje u Baskiji protiv Eibara čiji gol brani Marko Dmitrović. Srpski reprezentativac navodno je već dogovorio transfer u Sevilju od leta kada mu ističe ugovor sa sadašnjim klubom. Za Sevilju zbog kartona neće igrati Nemanja Gudelj.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE REAL DA ODRBANI TITULU U ŠPANIJI JE 3,50.

Udarna igla Sevilje ove sezone je Marokanac Jusef En Nesiri, strelac het-trika prošle nedelje protiv Kadiza. Protiv Valensije u Kupu kralja prethodne nedelje raspucan je bio Holanđanin Luk de Jong. Eibar je u prvom delu sezone pobedio Sevilju na Sančez Pishuanu, pa je ovo prilika za revanš Andalužana.

Valensiji preti borba za opstanak ove sezone u Primeri, pa joj je nephodna pobeda na Mestalji protiv pretposlednjeplasiranog Elčea (18.30), dok mali derbi igraju Viljareal i Sosijedad (21.00) u poslednjem meču dana. Oba tima su u padu forme. Žuta podmornica ima dva vezana remija, a baskijski tim ne zna za trijmf već tri kola. Povreda Davida Silve, letošnjeg pojačanja iz Manečester Sitija, poremetila je ekipu iz San Sebastijana koja je na početku Primere bila i lider, ali je sada skliznula na šesto mesto. U prvom delu sezone bilo je bez pobednika – 1:1.


tagovi

SeviljaEibarReal MadridLevanteValensijaElčeViljarealSosijedadReal SosijedadŠpanijaPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara