Kilijan Mbape (@Reuters)
Kilijan Mbape (@Reuters)

Realov najžešći napad na Mbapea 24 sata pre zatvaranja pijace, mnogo zavisi od Ikardija i Drakslera

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 11:36

U Parizu spremni na veliki rizik ako realizuju nekoliko izlaznih transfera...

Veliki rat vode madridski mediji sa pariskim, mnogo veći nego Real Madrid i Pari Sen Žermen. Tema je, naravno, Kilijan Mbape. I dok iz Grada svetlosti na dnevnom nivou stižu uveravanja kako se tek formirani trio snova (Nejmar - Mbape - Mesi) neće raspasti pre nego što odigra prvu utakmicu zajedno, kolege iz Madrida najavljuju žestok udar na PSŽ 24 sata pre zatvaranja prelaznog roka

AS piše kako je Real spreman da predstavi ekonomski "veoma zanimljivu" ponudu Naseru Al Kelaifiju, te da zasluge za to idu mudroj finansijskoj politici Florentina Pereza. Podsetimo, Madriđani u poslednje dve godine nisu potrošili ni evro na pojačanja, a u istom periodu zaradili su blizu 200.000.000 evra od prodaje ne tako važnih igrača. Ako izuzmemo Rafaela Varana...

Izabrane vesti

Takvo poslovanje omogućilo je, tvrdi isti izvor, da Kraljevski klub u ponedeljak 30. avgusta na Park prinčeva pošalje zvaničnu ponudu tešku 130.000.000 evra za Kilijana Mbapea. Još se navodi kako Real na taj način ostavlja prostor za jedno ili dva odbijanja, pošto je spreman da s ponudama ide do 170.000.000.

Podsetimo, jednom od najboljih fudbalera sveta ugovorističe za manje od 12 meseci i on uporno odbija da ga produži. Ukoliko bi PSŽ definitivno rešio da ga zadrži, to bi značilo da ga idućeg leta (a praktično već na zimu, jer od 1. januara ovaj može da potpiše predugovor s drugim klubom) gubi bez obeštećenja.

AS još piše da u celoj priči veliku ulogu imaju izlazni transferi koje Leonardo planira da realizuje do kraja prelaznog roka. Navodno, da bi "ispeglao" knjige PSŽ mora da inkasira 55.000.000 evra. Najmanje. Plan je da Mauro Ikardi ode za 30-35 miliona i Julijan Draksler za 20-25 miliona.

Problem leži u tome što ozbiljnih interesenata za sada nema.

Ako bi Pariz uspeo da proda ovu dvojicu velike su šanse da bi rizikovao u slučaju Kilijana Mbapea, zadržao ga, pa se onda nadao da bi do kraja decembra - a uz pomoć Nejmara i Mesija - mogao da ga ubedi da stavi paraf na novi ugovor. U suprotnom, šanse Reala značajno bi porasle.

Madridski list potom navodi kako se Perez uzda u dobre odnose sa Kelaifijem, odnosno generalno vrlo dobru saradnju dva kluba. Podvlači da Real zarad te dobre saradnje neće uznemiravati PSŽ sve do završetka utakmice u Remsu, u nedelju 29. avgusta, kada kreće reprezentativna pauza, i u isto vreme otkriva kako su specijalni Florentinovi izaslanici savetovali i Mbapea i njegovu porodicu da se do tada ne oglašavaju, kako nekom nespretnom izjavom ne bi uvredili šeike iz Katara.

Sve govori kako nas čeka paklen finiš ovog leta...


tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara