Reinijer i Čarls Aranguiz u duelu (Foto: Reuters)
Reinijer i Čarls Aranguiz u duelu (Foto: Reuters)

Realovoj skupocenoj investiciji se sprema prevremeni povratak: Dortmund dao Reinijeru šest meseci

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 16:20

Brazilac nije oduševio na Signal Iduna Parku, pa bi mogao već u januaru da se vrati u Madrid

Realova politika da iz Brazila dovodi najtalentovanije mlade igrače nastavljena je i u januaru 2020. godine. Nije Florentino Perez štedeo novac kako bi još jedan biser Južne Amerike preselio na Santijago Bernabeu. Pre svega, kako bi preduhitrio rivale na evropskom tržištu. Najavljivan je mladi Reinijer kao sledeća velika stvar iz zemlje sambe, kafe i fudbala, a s ozbirom na gužvu u Madridu, poslat je na kaljenje u Borusiju Dortmund.

Momak koji je sa 16 godina debitovao za prvi tim Flamenga se u avgustu prošle godine preselio na Signal Iduna Park. Sredinu koja se pokazala kao jedna od najboljih na Starom kontinentu za razvoj mladih igrača. Ipak, za Reinijera nije bilo mesta. Na terenu je proveo svega 245 minuta, postigao je jedan pogodak.

Izabrane vesti

Tokom leta na izmaku bio je deo brazilskog olimpijskog tima. Upisao je pet nastupa u Tokiju i osvojio zlatnu medalju. U Dortmundu izgleda nisu impresionirani. Ipak, dobiće mladi ofanzivni vezista priliku da dokaže da vredi i da na takmičarskom planu može da pomoge Milionerima. Kako prenosi nemački Bild, biće pod budnim okom stručnog štaba Borusije tokom prvog dela tekuće sezone. Pomno će pratiti njegov razvoj, sa nadom da bi mogao da se prikaže u daleko boljem svetlu nego ranije. U slučaju da ne oduševi, klub sa Signal Iduna Parka će uzeti u razmatranje prevremeni prekid dvogodišnje saradnje.

Da bi mogao da se vrati ranije nego što je planirano u Madrid, nagovestio je i sam Reinijer. U januaru je izjavio da ne bi voleo da ostane u Nemačkoj, pre svega zbog nedostatka pravih prilika da dokaže da vredi.

Real je sa Vinisijusom napravio pun pogodak. Platio ga je 46.000.000 evra Flamengu. Brazilac se tražio u početku, ali u poslednje vreme odlično koristi prilike koje dobija, pa je već postigao tri pogotka u novoj sezoni. Već iza sebe ima 121 nastup u prvom timu Kraljevskog kluba, postigao je dosad 18 pogodaka. Godinu dana mlađi kolega Rodrigo (stigao iz Santosa za 40.000.000 evra) je negde između dvojice pomenutih sunarodnika. Jasno je da ima veliki potencijal, ali je još uvek u drugom planu. Priliku mahom dobija sa klupe, pa je za tri sezone sakupio 62 nastupa i postigao 10 pogodaka.



tagovi

RejnijerReal MadridBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara