Na listi želja španskih velikana: Antonio Ridiger, Foto: Reuters
Na listi želja španskih velikana: Antonio Ridiger, Foto: Reuters

Realu i Barsi se osladili besplatni igrači: Španski giganti u klinču zbog potencijalnih pojačanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 11:14

Štoper i vezista želje španskih giganata

Poglede usmerene ka narednim obavezama Real i Barselona, stidljivo i krišom već polako skreću ka prvom El Klasiku ove sezone od kojeg nas deli još deset dana (24. oktobra), a paralelno sa borbom na fudbalskom polju španski giganti krenuli su u tihi rat i na tržištu igrača.

Osetivši slast koju sa sobom nose angažmani vrhunskih igrača bez obeštećenja Real i Barsa već su uveliko krenuli u kovanje planova vezanih za dovođenje pojačanja, uz akcenat na igračima koji su ušli u poslednju godinu ugovora. Potraga po pomenutom kriterijumu ukrstila je puteve velikih rivala s obzirom na to da su se na obe liste želja našli Antonio Ridiger i Frank Kesi. Defanzivac Čelsija i vezni igrač Milana najprimamljiviji su među igračima koji bi naredno leto mogli da dočekaju bez ugovora, te ne čudi želja Barselone i Reala da ih dovedu u svoje redove.

Izabrane vesti

Španski giganti, kao i brojni drugi veliki klubovi na Starom kontinentu, pod pritiskom finansijske krize usled virusa korona konkurenciju u igračkom kadru uoči tekuće sezone zaoštrili su angažmanom Davida Alabe, Erika Garsije, Memfisa Depaja i Serhija Aguera, a želja im je da po istom principu nastave poslovanje i na narednim fudbalskim pijacama.

Kraljevski klub u Kesiju vidi alternativu za Kazemira, dok bi Ridiger predstavljao vrlo dobro rešenje u poslednjoj liniji nakon odlazaka Serhija Ramosa i Rafaela Varana.

Pregovori sa nemačkim reprezentativcem mogli bi da budu konkretizovani tokom januara, a razlog za optimizam na Santjago Bernabeu mogla bi da bude činjenica da je defanzivac odbio novi ugovor u Čelsiju i nedeljnu platu oko 135.000 evra što je jasan indikator da je odlučan u nameri da promeni sredinu. Ostrvski mediji u prethodnom periodu pisali su o nezadovoljstvu igrača čiji agenti nisu uspeli da nađu zajednički jezik sa Marinom Granovskajom, generalnom direktorkom Čelsija i desnom rukom Romana Abramoviča.

Iako je Ridiger u samom vrhu prioriteta na listi želja Reala, konkurent Madriđanima biće Barselona, ali i Bajern Minhen o čijem se interesovanju izjasnio i sam igrač.

"Interesovanje Bajerna mi imponuje i dokazuje da sam radio dobro, ali ne dozvoljavam da mi priče o klubovima koji me žele odvuku pažnju. Imam obavezu prema svom klubu da igram dobro. Moram da se dokazujem na svakoj utakmici i da ne dozvolim da me glasine ometaju. Sam donosim odluke i ne zavisim od bilo koga. Osećam se dobro tu gde sam", kazao je štoper.

Jednaku pažnju kada su u pitanju potencijalno slobodni igrači narednog leta privlači i Kesi, koji se takođe našao na radaru dva najveća kluba Primere.

Ono što nije uspela da realizuje prethodnog leta sa Žoržinjom Vajnaldumiom Barselona će pokušati na kraju aktuelne sezone sa Kesijem.

Vezni igrač Milana odličnim partijama naterao je Rosonere na reakciju, uspeo je da od početne plate u iznosu od 3.000.000 evra stigne do ponude u visini od 6.5000.000 evropskih novčanica, ali ni to mu nije zadovoljilo apetite. Spekulisalo se tada da Kesijevi zastupnici traže 8.000.000 fiksno i još 2.000.000 evra u bonusima, a upravo visina primanja mogla bi da bude prepreka za Barselonu kojoj će osim Reala konkurenti biti i brojni drugi klubovi iz vrha evropskog fudbala. Podsetimo, do sada je defazivni vezista dovođen u vezu i sa Pari Sen Žermenom, Atletiko Madridom, Mančester Junajtedom i Liverpulom.

Izvesno je, pomenuti igrači predstavljali bi kapitalna pojačanja kako na Kamp Nou tako i na Santjago Bernabeu, te će uz borbe na terenu biti veoma interesantno pratiti i bitku velikih rivala za štopera i vezistu, posebno jer u istoj neće biti usamljeni.


tagovi

Antonio RidigerFrank Kesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara