Aleksandar Mitrović u duelu sa Džoom Gomezom (©Reuters)
Aleksandar Mitrović u duelu sa Džoom Gomezom (©Reuters)

Redsi odmah "mere" Mitrovića, Liverpul sa Klopom ne gubi u prvom kolu

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.08.22. | 10:15

Premijer liga: Kotidžersi dočekuju vicešampiona, koji imaju najviše ambicije

Spektakularniji povratak u Premijer ligu Fulam nije mogao da poželi. Tim iz Londona će na početku prvenstva Engleske odmeriti snage sa vicešampionom Liverpulom, i to mu je prilika da pokaže da li je dostojan da se stabilizuje u verovatno najjačoj ligi Evrope. Jasno je da su ambicije Fulama vezane za opstanak, dok će Liverpul, posle traumatičnog kraja prethodne sezone, pokušati da šampionski pehar vrati na Enfild.

Redsi će se uzdati u činjenicu da ne gube na otvaranju kampanje otkako je za kormilom tima Jirgen Klop. Na poslednje četiri startne utakmice Liverpul je uvek pobeđivao, a fokus je takođe usmeren na Darvina Nunjeza. Ostao je Liverpul bez Manea, ali je Klop dobio veliko pojačanje u liku i delu napadača Darvina Nunjeza, plaćenog Benfiki 75.000.000 evra. Urugvajac je bio veliki letnji potpis za slavni engleski sastav iz grada Bitlsa, a prošlog vikenda je golom protiv Mančester Sitija za pehar Komjuniti Šilda (3:1) pokazao da će predstavljati pravo pojačanje.

Izabrane vesti

Logično je što će ljubitelji fudbala u Srbiji s velikom pažnjom pratiti duel na Krejven Kotidžu (13.30). Očekuje se da se Aleksandar Mitrović potvrdi u Premijer Ligi i najavi sjajnu formu za Mundijal u Kataru.

Za portugalskog trenera Marka Silvu ovo je povratak u Premijer ligu posle skoro 1000 dana. Šef Kotidžersa će se u narednom meču prvenstveno oslanjati na Mitrovića. Srbin je prošle sezone bio najbolji strelac druge lige i zabeležio je najbolji rezultat u istoriji Čempionšipa sa čak 43 gola.

13.30: (10,0) Fulam (5,90) Liverpul (1,32)

Međutim, ostaje pod znakom pitanja da li će se Mitrogol održati u Premijer ligi. Razlog za nedoumice su njegovi dosadašnji nastupi u najjačem rangu, koji su bili znatno slabiji u odnosu na ono što je prikazivao u Čempionšipu. Mitroviću je u proseku potrebno 117 minuta da postigne gol u Čempionšipu, u poređenju sa 286 minuta u Premijer ligi.

Bar u pripremama za novu sezonu, Srbin je ponovo bio izuzetno precizan. U tri prijateljske utakmice protiv poznatih protivnika u vidu Benfike ili Viljareala, Mitro je pogodio, a dao jei dva pogotka protiv Estorila.

Odlazak Fabija Karvalja, baš u Liverpul, oslabila je ofanzivu domaćina, a situacije je sve gora. Pre nekoliko dana povredio se posebno moćni navalni igrač Hari Vilson i njegovo učešće je ozbiljno ugroženo. Vilson je sa deset golova podelio drugo mesto sa Karvaljom na internoj rang-listi strelaca, ali je još vredniji kao dodavač. Zabeležio je čak 19 asistencija u poslednjoj sezoni.

S druge strane, Liverpul je prošlu sezonu završio bez poraza u 19 poslednjih kola, ali je lov na Mančester Siti na kraju bio uzaludan, pošto su Građani veoma dosledno čuvali prednost. Sada sledi još jedan napad na titulu. Pored Darvina Nunjeza, Redsima je pri ruci još jedan moćni napadač u liku Mohameda Salaha. Egipćanin je, pride, postigao gol u svakom meču prvog kola od kada je potpisao za Liverpul 2017. Nijedan drugi igrač u Premijer ligi ne može da se pohvali ovakvom serijom za uvodnu rundu.

Crveni su prošle godine odigrali najveći mogući broj mečeva, ali na kraju nisu stigli do rekordna četiri trofeja, kada su, pored Premijer lige, izgubili i pehar u finalu Lige šampiona, koji je pripao Real Madridu.

"Na pragu smo nove sezone i ponovo će nam ciljevi biti najviši. Uveren sam da smo stopostotno našli prave zamene za momke koji su nas napustili i ponovo ćemo biti jaki. Igramo sa novajlijom Fulamom, ali nas ništa lako ne čeka, moramo da poštujemo protivnika, ne smemo da ga potcenjujemo", rekao je Klop na konferenciji za novinare.

Osim Vilsona, koji verovatno neće biti u stanju da izađe na teren, u taboru Fulama se ne očekuje ni Džo Brajan, dok je Natanijel Čaloba pod znakom pitanja. U međuvremenu, sličan je status Kostasa Cimikasa, a boje Liverpula izvesno danas neće braniti Diogo Žota, Kurtis Džons, Ibrahima Konate i Aleks Okslejd Čemberlen.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Kristal Palas - Arsenal 0:2 (0:1)

/Martineli 20, Guehi 85ag/

Subota

13.30: (10,0) Fulam (5,90) Liverpul (1,32)

16.00: (3,90) Bornmut (3,40) Aston Vila (2,10)

16.00: (2,40) Lids (3,30) Vulverhempton (3,25)

16.00: (1,70) Njukasl (3,80) Notingem Forest (5,70)

16.00: (1,42) Totenhem (4,80) Sautempton (8,50)

18.30: (6,50) Everton (3,90) Čelsi (1,62)

Nedelja

15.00: (2,10) Lester (3,50) Brentford (6,50)

15.00: (1,63) Mančester junajted (3,80) Brajton (6,50)

17.30: (8,50) Vest Hem (4,80) Mančester Siti (1,42)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaFulamLiverpulAleksandar MitrovićDarvin Nunjez

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara